Emerson: A cél az, hogy 110%-osan térjek vissza

Emerson: A cél az, hogy 110%-osan térjek vissza

A szélső védőnek már van meghatározott időpontja a fejében a visszatérésre, azonban addig is folytatja a felépülési programot.

A brazil játékos remek szezont tudhat maga mögött a Romával, amit az utolsó fordulóban összeszedett térdszalagszakadás árnyékolt csak be.

Emerson jelenleg a személyre szabott felépülési programot végzi és közben Pinzolóban a Roma TV-nek adott interjút.

Az elmúlt szezonban volt-e olyan speciális momentum, amikor azt érezted, hogy mostantól végre igazán jól alakulnak számodra a dolgok?

"A derbi előtt: előtte sorozatban 5 meccset is játszottam, de egyik sem volt olyan igazi megmérettetés, mint az. A derbin aratott győzelem volt az a pillanat, akkor vettem észre, hogy a dolgok elkezdtek megváltozni és onnantól éreztem magam igazán a Roma játékosának."

Mentálisan változtatnod kellett?

"Nekünk játékosoknak mindig folyamatosságra és bizalomra van szükségünk ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani. A mentális oldala változott, főleg a Porto elleni meccs után gondoltam: 'Valami mást kell csinálnod, különben nem leszel képes játszani'."

Di Francesco nagyon sokszor használja a széleket. Várod már, hogy visszatérj az edzőpályára?

"Nem sokat láttam az edzésekből, mert olyankor mindig az edzőteremben vagyok, de tavaly láttam a Sassuolót játszani és láttam, hogy milyen munkát végeznek a szélsőik. Már gondolkodom a visszatérésen, hogy végre labdával dolgozhassak és futhassak sokat."

Két nincs két hét a Serie A sorsolásáig, milyen érzés, hogy nem tudod siettetni a felépülésedet?

"Nekem most csak arra szabad koncentrálnom, hogy teljesen felépüljek, hogy 110%-os legyek. Itt, az edzőtáborban is erre összpontosítok. Amikor elkezdődik majd a bajnokság és a Bajnokok Ligája, akkor elkezdhetek azon gondolkodni, hogy mikor térjek vissza. Már kigondoltam egy lehetséges időpontot és valójában már május 29-én, a műtétem napja óta megvan a fejemben az időpont."

Ez a szezon az összes brazil játékosnak fontos lesz a Románál...

"Mindannyian reméljük, hogy jó szezonunk lesz. Abban is bízunk, hogy Bruno Peres az a játékos lesz, akit ismerünk és tudjuk, hogy mit tud. Juan Jesus megmutatta már, hogy remek játékos. Alisson helyzete egy kicsit más, ő a válogatott kapusa és tavaly a kupákban remekül helytállt. Aztán itt van Gerson, aki fiatal, de nagyon jó játékos. Remélem, hogy ebben az évben megkapja a lehetőséget a bizonyításra."

Biztosan pozitív érzés lehet ennyi szurkoló előtt edzőtáborozni Pinzolóban...

"A Roma nagyon egységes klub: a Porto elleni meccs után sokan azt gondolták, hogy nem voltunk felkészülve a kihívásra, de aztán megmutattuk, hogy mennyire erős és elszánt csapat vagyunk. Idén páran távoztak, de az érkezők nagyon erős játékosok. Szóval bizakodnunk kell, a szurkolókkal pedig össze kell tartanunk, mert szükségünk van rájuk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Emerson, interjú, Pinzolo