Első római derbijére készül Alisson

Első római derbijére készül Alisson

Bizakodva várja élete első derbijét a bajnokságban a Roma brazil kapusa, Alisson.

A válogatott kapus a tavalyi Olasz Kupa elődöntő mindkét meccsén védett a Lazio ellen, azonban a bajnokságban még nem volt alkalma, így első Serie A-s derbijére készül Alisson.

"A kupában már játszottam a derbin, ami sajnos nem sikerült a legjobban, de ott megtanultam, hogy mit jelent a római derbi a városnak, a szurkolóknak."- jegyezte meg Alisson a Sky Sport Italia-nak.

"Nagyszerű lenne megnyerni az első bajnoki derbimet, főleg úgy, hogy most mindkét csapat jól teljesít a bajnokságban."

"Minden meccsnek megvan a maga története. Amíg a válogatottnál voltam, ott is végig keményen dolgoztam, de már a derbi járt a fejemben. Most pedig készen állok."

A 25 éves kapus több dicséretet is kapott már ebben a szezonban, miután átvette az egyes számú mezt Wojciech Szczesnytől, és úgy véli, mióta Olaszországba szerződött, rengeteg dologban fejlődött.

"Szerintem minden szempontból fejlődtem egy kicsit: a tisztázásban, a védésekben, a labda felpasszolásában, a lábmunkámban... Mindig megpróbálok minden területen fejlődni."- válaszolta Alisson, majd megkérték, hogy hasonlítsa magát Thomas Strakoshahoz, a Lazio kapusához.

"Erre nehéz válaszolni, Strakosha remek kapus, nagyon fiatal, bár én is csak egy évvel vagyok nála idősebb. Lábbal és kézzel is nagyon jó, a szezonban pedig eddig szépen teljesít. Persze ez rólam is elmondható..."

Alisson most tért vissza attól a brazil válogatottól, amelyik a Japán és Anglia elleni barátságos találkozókkal megkezdte a felkészülést a jövő évi világbajnokságra.

A kapustól megkérdezték, hogy a világbajnoki győzelem, vagy a Serie A siker valószínűbb.

"Egyelőre 50-50% az esély mindkettpre, de még egyiket sem nyertem meg, így kell ehhez hozzáállni. Persze jó úton járunk, tele vagyunk top játékosokkal, a válogatottal pedig remekül sikerült a kvalifikáció. Meg kell próbálnunk ott lenni egészen a végsőkig mind a bajnokságban, mind a világbajnokságon."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Alisson, interjú, Serie A, Lazio