El Shaarawy: A római újrakezdés

El Shaarawy: A római újrakezdés

A Milan korábbi támadója kedden átesett az orvosi vizsgálaton és így a következő fél szezont a Romában tölti majd.

A játékos számára tehát eljött az újrakezdés lehetősége, amivel mindenképpen élni szeretne, mivel El Shaarawy célja a nyári EB részvétel.

"Nagyon eltökélt és izgatott vagyok, ez a római kaland egy újrakezdés számomra."- nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának a csatár.

"Hatalmas alázatossággal jöttem ide, hogy megpróbáljam a karrieremet újrakezdeni. Az első nap nagyon pozitívra sikerült, mindenki nagyon szívélyesen fogadott és már találkoztam az új csapattársaimmal is. El vagyok ragadtatva."

"Már volt szerencsém Walter Sabatinivel is beszélni és megköszöntem a bizalmat, amit belém vetett és a lehetőséget, amit kaptam tőle és Sabatinitől."

"Sabatinivel négyszemközt beszéltem, míg Spallettivel telefonon chat-eltünk és azt éreztem, hogy mindannyian mellettem állnak. Elégedett vagyok és remélem, hogy meg tudom hálálni azt a bizalmat, amit ők is megszavaztak nekem, ezért szeretnék a pályán bizonyítani és nagyszerű dolgokat elérni."

"Spalletti megkérdezte, hogy hogyan éreztem magam, mennyire örülök annak, hogy a Romához igazolhatok. Biztosítottam arról, hogy nagyon elszánt vagyok és mindenképpen ide akartam jönni játszani."

"Az elmúlt hónapokban sok problémám volt, de azért vagyok itt, hogy megmutassam magamnak, az edzőnek és az egész olasz futballnak, hogy mit tudok. Beszéltem Alessandro Florenzivel, akit a válogatottból ismerek és megkértem, hogy segítsen egy kicsit, majd azt mondta, hogy nagyon fogom élveni az ittlétet."

A csatár nem titkoltan azért is tért vissza az olasz bajnokságba, hogy újra bekerüljön a válogatottba és ott lehessen a nyári EB-n.

"Egyik fő célem mindenképpen a 2016-os EB részvétel, Olaszországban pedig sokkal jobban szem előtt van az ember. Plusz nagyon fontos volt Sabatini bizalma is. Örülök, hogy itt vagyok és nagyon szeretném kivenni a részem a szereplésből."

"Ahhoz, hogy meghívást kapj a válogatottba, mindenképpen rendszeres játéklehetőség kell a klubodban, ehhez pedig keményen kell dolgozni, eltökéltnek kell lenni és vágyni kell a sikerre. A célom az, hogy jól szerepeljek a Romával és elérjem, amit szeretnék. Rövid az idő, de a klub mindent megadott számomra én pedig szintén maximális erőbedobással fogok dolgozni, hogy segíthessek a csapattársaimnak. Csak akkor érhetünk el remek eredményeket, ha csapatként dolgozunk."

A csatár kölcsönbe érkezett a Romához a tavaszi szezonra és úgy érzi, készen is áll a játékra annak ellenére, hogy december 19. óta nem játszott tétmeccsen.

"Fizikálisan teljesen rendben vagyok. Az edzésmódszer kicsit más, mint a Monacónál, sokkal intenzívebb, míg Franciaországban többet foglalkoztunk a labdával. Már három edzése túl vagyok és készen állok a játékra."- kezdte a hivatalos bemutatóján a játékos.

"Nem volt egyszerű úgy edzeni a francia csapatnál, hogy tudtam, nem fogok pályára lépni, ez eléggé frusztrált, de csak arra fókuszáltam, hogy formában maradjak. Úgy érzem, hogy sikerült is fitnek maradnom."

El Shaarawy a 2012-13-as szezonban 19 gólt szerzett a Milanban, azonban ezt követően megtorpant a pályafutása és hatalmas hullámvölgybe került.

"A Milan csapatánál Allegritől nagyon sok önbizalmat kaptam, aztán a két utolsó évben nagyon sok sérülésem volt, az egyik miatt fél évre harcképtelenné is váltam. A konzervatív kezelés nem elég, dolgoznom is kellett."

"2015 januárjában eltörtem a jobb lábamat és ez is hatással volt rám. Próbáltam változtatni, ezért váltottam csapatot is és a Monaco volt az első külföldi lehetőségem, de az első fél év nem volt valami izgalmas. Ennek ellenére fontos lehetőség volt, jól kijöttem a csapattársaimmal, viszont az edzővel nem. A klub és az edző is meghozta a döntését, váltottam és most már csak arra koncentrálok, hogy jól szerepeljek a Romával."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, El Shaarawy