Elégedett Fonseca, hogy győzelemmel zárta a csapat az évet

Elégedett Fonseca, hogy győzelemmel zárta a csapat az évet

Jordan Veretout, Edin Dzeko és Gianluca Mancini góljai kellettek hozzá, hogy a Roma 3:2-re legyőzze a Cagliarit.

Elégedett az eredménnyel és a csapat reakciójával, vagy aggasztónak tartja a második félidei ingadozást?

"Elégedett vagyok, nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. Nincsenek már könnyű mérkőzések, és ez egy újabb bizonyítéka volt ennek. Az utolsó pillanatig küzdenünk kellett, hogy nyerni tudjunk."

"Azt gondolom, hogy a végeredmény nem mutatja a reális meccsképet, hiszen elég sok helyzetünk volt, sokat próbálkoztunk, csak sokkal jobban oda kellett volna figyelnünk arra, hogy a meccs vége simább legyen. Ettől függetlenül elégedett vagyok."

Felrémlettek a bergamói emlékek Joao Pedro gólját követően?

"Megint nehéz pillanatokon mentünk keresztül, ami még komolyabb gondokat okozhatott volna, de a csapat képes arra, hogy ezekben a pillanatokban is koncentrált maradjon."

Miért játszott Cristante megint a védelemben?

"Ne feledjük, hogy az Atalanta ellen iszonyat fárasztó mérkőzést játszottunk, ezért szerettem volna pár játékost rotálni. Chris Smalling nemrég tért csak vissza, ezért még nem tud sok meccset végigjátszani."

"Azért választottam Bryant, mert megbízom benne, és mert tudom, hogy hogyan játszik azon a poszton. Fontos volt, hogy legyen valaki, aki képes hátul megtartani a labdát, majd szépen építkezni."

A Pedro, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan hármast többet fogja rotálni a támadó középpályás posztján?

"Nekem minden lehetőségre gondolnom kell. Pellegrini azért nem kezdett, mert az utóbbi időben rengeteg mérkőzést játszott, ráadásul kapott egy rúgást is. Ettől függetlenül minden játékosomban bízom, és akárki lép pályára, a csapat hozzáállása nem változik."

De akkor mi Pellegrini legjobb posztja?

"Több poszton is tud játszani Lorenzo, ezen a mérkőzésen kicsit támadószelleműbb volt a feladata, és ezt is jól megoldotta. Számomra nehéz kiválasztani, hogy hol játszana a legjobban."

A rengeteg kritika ellenére a Roma a harmadik helyen fejezte be az idei évet...

"Pozitívra sikerült a szezon első fele, hiszen harmadikok vagyunk. Sokan nem hitték volna ezt, de a csapat mindig bízott benne, hogy képesek vagyunk rá, még a nehezebb időszakokban is."

Ahhoz, hogy továbbra is versenyben legyen a csapat az első négy helyért, kell valakit igazolni januárban?

"Mostantól lehet már az átigazolási időszakkal foglalkozni. Rengeteg meccs vár még ránk a következő év elején, ezért mindenképpen körültekintően és bölcsen kell nézelődnünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Cagliari, Serie A