Elégedett a teljesítménnyel Spalletti

Elégedett a teljesítménnyel Spalletti

Összességében elégedett a csapat teljesítményével és az elért eredménnyel Luciano Spalletti.

1:1-es döntetlent játszott a Roma a Porto vendégeként a tegnap esti első mérkőzésen és az olasz csapat sokáig magabiztosan játszott, azonban Vermaelen kiállítását követően 10 emberrel játszotta végig a második félidőt.

"Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel. Ez volt a szezon első meccse és úgy általánosságban jó volt a pályán látni a csapatot."- mondta a mester a Mediaset Premium-nak.

"Ha nekem kell elemeznem a mérkőzést, akkor valami mindenképpen alapvetővé válik. Az első félidőben a vezetés megszerzését követően sokszor nagyon könnyel eladtuk a labdát azért, mert mindenképpen erőltetni akartuk a dolgokat, pedig kicsit behúzódhattunk volna és kihasználhattuk volna az üres területeket."

"Ehelyett erőltettük a dolgot, pedig egy olyan csapat, mint a miént ezt nem teheti. Elkerülhető lapokat kaptunk, amik plusz terhet raktak ránk."

"Jól kezdtünk, folyamatosan járattuk a labdát, keményen küzdöttünk és nagyon tetszett a csapat."

"Kívülről úgy tűnhetett, mintha fizikális problémák lennének, de nagyon könnyen elvesztettük a labdát és ezzel teret engedtünk a Portónak. Nagyon sokszor elmondtam, hogy a fizikai párbajok, a labdatartás és legfőképpen a labda kergetése teljesen át tud alakítani egy meccset. Ez volt az, ami tavaly a Roma szezonját is megváltoztatta."

Tavaly Spalletti dühös volt amiatt, hogy a Real Madrid elleni vékony vereség után a játékosok ünnepeltek. Hogy érez most?

"Az öltözőben át kellett gondolni a dolgokat az alapján, hogy mi történt. Mohamed Salah és Edin Dzeko keményen dolgozott és mindkettő jól játszott. Dzeko megpróbálta elkerülni, hogy lerántsák és büntető legyen, de végül mi jöttünk ki belőle rosszul, mert csak egy nagy helyzet lett."

"Én Dzeko pártján állok, bármit meg tud tenni, amit csak akar. Ne keltsük megint a feszültséget."

"Tudtam, hogy erős és jó csapatom van, ez az este pedig ezt meg is erősítette."

"Már a meccs elején megpróbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, ezért a Porto úgy döntött, hogy visszaáll a saját térfelére. Ez számunkra annyiban okozott nehézséget, hogy így nem maradt területünk. Abban a helyzetben csak meg kellett volna tartanunk a labdát, ehelyett pár keresztpasszal próbálkoztunk, amit könnyűszerrel elkaptak és máris náluk volt a labda."

"A Porto jó csapat, mi pedig sokszor beleestünk a csapdájukba és játszottuk az ő játékukat. A védelmük mindig a 16-os szélén helyezkedett el, ilyenkor pedig jobb, ha laposan járatjuk a labdát."

Vermaelen hiába számít rutinos védőnek, rögtön az első mérkőzésén két sárga lap után kiállították.

"Vermaelen rutinos játékos, de az első sárga sokkal rosszabb volt, mint a második. A másodiknál kockáztatnia kellett, habár hiba volt, hogy hagyta a csatárt szabadon támadni. 20 perc után mindkét belső védőnk besárgult és ha azt vesszük figyelembe, hogy mi domináltunk akkor a meccsen, nem is értem hogyan sikerült ezt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Porto, Bajnokok Ligája