Elégedett a csapat teljesítményével Mourinho

Elégedett a csapat teljesítményével Mourinho

Kapott gól nélkül lehozta a mérkőzés Jose Mourinho együttese, és a rúgott két gól így elegendő volt a sima győzelemhez.

"Szerintem jók voltunk, szilárd és kompakt meccset játszottunk. Nem nyugodtan, de irányítottuk a játékot egy olyan csapat ellen, amelyik jól játszik, a két szélső hátvéddel egészen magasan. Olyan sok ember van mindig a büntetőterületen belül, ami mindenképpen arra kényszerít, hogy kimozdulj onnan."- kezdte a DAZN-nek a portugál szakember.

"Az elmúlt két napban sokat dolgoztunk, és megérdemeltük a győzelmet. Hét meccs 15 pont, ez rendben van."

Arról, hogy mit mondott Zaniolónak a játékos lecserélése után:

"Azt mondtam neki, hogy egy játékosnak így kell reagálnia, ha olyan pillanattal kell szembe néznie, ami lehet nem tetszik neki annyira. Számított arra, hogy bekerül a válogatottba, Roberto tiszteletreméltó döntést hozott számára".

"Ha így játszik, az pozitív problémát okozhat Mancininek. A legutóbbi meccsen a Lazio ellen, a Zorya ellen fizikailag erős volt, remek volt az szélső posztok váltásában. Nagyon jól teljesített, és nagyon elfáradt. Tetszett nekem."

Pellegriniről:

"A pálya minden területén nyugodt, kapcsolatot teremt a támadókkal, az ő jelenlétére mindenképpen szükségünk van. Jól játszottunk."

Arról, hogyan kezeli a római környezet nyomását:

"Az emberek rendben vannak. Amikor 4 meccset nyertünk, nem 40-et, akkor is ezt mondtam. Amikor vereség jön, csapatként egységesnek kellett lennünk, és azok voltunk".

"Tudjuk, hogy mi a különbség köztünk és a többi topcsapat között. Más feladatkört fogadtam el, mint a pályafutásom során bármikor".

"Örülök, hogy Darboe játszhat, hogy olyan srácok, mint Calafiori, Zalewski fejlődhetnek."

"Ha látod a többi csapatot, ők minőségi, tapasztalt cseréket hajtanak végre. Nekünk a játékosokat fel kell nevelnünk, meg kell értenünk ezt az utat. Ez a kor és a tapasztalat, de nyugodt vagyok akkor is, amikor eufória van, és akkor is, amikor az ember elveszik."

"A két vereség után mindig megőriztük ugyanazt a csapatképet, és éreztük a szurkolók támogatását. Egy órával korábban érkezünk, és a stadion tele van, a tulajdonosok ott vannak, mindenki együtt énekel. Óriási méretű klub vagyunk, de csapatként javulnunk kell."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Empoli, Serie A