El Shaarawy: Szinte tökéletes este volt

El Shaarawy: Szinte tökéletes este volt

Fontos góllal járult hozzá a Roma sikeréhez Stephan El Shaarawy, így a fővárosi együttes hátrányból fordítva nyert a Juventus ellen.

A csapat ezen az estén fejben és testben is jelen volt, egyetértesz ezzel?

"Igen, közel tökéletes meccs volt ez minden tekintetben. Az első félidőben nehéz időszakban voltunk, különösen azért, mert nem sikerült uralnunk a játékot, ők tartották a labdát, nekünk pedig sokat kellett futnunk emiatt. Ráadásul a vezetést is megszerezték, de szerencsére sikerült fordítani és nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. Nagyon boldogak vagyunk, mert továbbra is a Napoli előtt vagyunk."

Összehasonlítva a két csapatot, közelebb kerültetek a Juvéhoz?

"Olyan meccset játszottunk, amilyenre szükség volt: hihetetlen eltökéltség és összpontosítás jellemezte az egész csapatot. Itt most mindenki meghozta a maga áldozatát és sose adta fel. Most másodikok vagyunk és meg kell tartanunk ezt a pozíciót a szezon végéig. Csak két meccs van hátra és végig nagyon kell koncentrálni. Tudtuk, hogy a szezon befejezését illetően döntő fontosságú lehet ez a meccs. Nem engedhetjük meg, hogy a második hely kicsússzon a kezünkből, nagyon fontos számunkra."

Régebbi meccsekkel ellentétben, ezen a meccsen nem vesztettétek el az összpontosítást egy pillanatra sem. Mi változott?

"Tudtuk, hogy a szezon egyik legfontosabb meccse ez és ezért a lehető legjobban készültünk rá a héten. Tudtuk, hogy nem zavarodhatunk meg és a meccsen minden megmutatkozott, amit megakartunk mutatni: az elkötelezettségünktől kezdve a határozottságunkig, a kegyetlenség és az akarat, hogy feláldozzuk magunkat a siker érdekében. Nem volt könnyű, de elégedettek vagyunk azzal, ahogy teljesítettünk."

Igen kiegyensúlyozott volt a meccs, mi kellett végül ahhoz, hogy a Roma megnyerje azt?

"Igen, nagyon kiegyensúlyozott volt már a kezdéstől fogva. Az elején nehéz volt, mert nem sikerült minden rést teljesen lezárni, ők pedig nagyon jól járatták a labdát. Ezért is kellett kicsit visszaállni és várni az ellentámadásokra. Hátul nagyon erősek és tudtuk, hogy nem lesz sok lehetőségünk, de különösen jól használtuk ki azt a pár lehetőségünket, ami adódott. Ez döntőnek bizonyult a végén."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Serie A, Juventus