El Shaarawy: Nincs mentális probléma

El Shaarawy: Nincs mentális probléma

Hiába adta le megnyugtató előnyét a Roma a második félidőben, El Shaarawy szerint szó sincs mentális problémáról.

Az olasz támadó kezdte meg a gólgyártást a mérkőzés 10. percében, majd Bryan Cristante a 30. percben megduplázta a Roma előnyét, de még ez sem volt elég a 3 pont megszerzésére, mert a veronai együttes a második félidőben egyenlített.

"Képesnek kell lennünk lezárni a meccseket. Az olasz futballban sosincs vége egy meccsnek, a csapatok képesek kihasználni minden lehetőséget, amit adsz nekik. Szerintem itt nem kihagyásról van szó."- kezdte El Shaarawy a meccs után.

"A két góltól elkekintve végig uraltuk a játékot, voltak lehetőségeink, és ha csak az egyik bemegy azokból, akkor most nem arról beszélnénk, hogy megint gödörben vagyunk. Az viszont egyértelmű, ha nem használod ki a lehetőségeidet, akkor az ellenfél kihasználja majd az övéit."

Eltekintve most a támadójátéktól, a védekezésben lenne szükség nagyobb összpontosításra.

"A játék minden fázisában sokkal jobban kellene koncentrálnunk. A másodikok vagyunk a bajnokságban a kapunkat eltaláló lövések számát illetően, ezért javulnunk kell védekezésben, ami nálunk a csatárokkal kezdődik, majd a középpályásokkal folytatódik. Tavaly ez volt az egyik legnagyobb erősségünk, szóval van min dolgozni."

Nem lehet, hogy a fő probléma az, hogy a csapat nem képes sebességet váltani?

"A mi problémánk az, hogy nem nyertünk. Mikor vezetsz két góllal, akkor nem lehet a meccs vége döntetlen. Fejlődnünk kell, mert nem ez az első eset, hogy ez megtörténik. Nincs mit mondani. Keményen kell dolgozni."

Előfordulhat, hogy a csapat mentálisan nem képes kikecmeregni ebből a helyzetből?

"Nem hiszem, hogy mentális problémáról lenne szó. Tapasztalt játékosaink vannak, akik nyerni akarnak. Volt pár olyan alkalom, amikor technikailag sokkal jobbak lehettünk volna, de szerintem a probléma oka nem mentális. Támadásban sokkal pontosabbnak kell lennünk, és mellette keményen dolgoznunk kell a védekezésünkön."

Milyen a csapat fizikai állapota?

"Szerintem megfelelő. Minden héten keményen edzünk. A meccsen nagyon meleg volt, ami lehet, hogy egyeseknek problémát okozott, de én úgy látom, hogy fizikálisan nem volt gond. Én is jó fizikai állapotban érzem magam. Szerintem mentális és technikai oldalon kell fejlődnünk."

Szerdán a Real Madrid ellen léptek pályára. A mostani meccs után hogyan készültök fel rá?

"Mentális szempontból nem kell rá különösen felkészülni. A motiváció jön természetesen, amikor a Bernabeuban lépsz pályára. Nehéz meccs lesz, de a Chievo elleni mérkőzést el kell felejteni innentől, és Madridban úgy kimenni a pályára, hogy a tavalyi, londoni meccshez hasonlóan a saját játékunkat próbáljuk játszani. Meg kell próbálni jó eredményt elérni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Chievo, Serie A