El Shaarawy mesterhármast ért el a Pescara ellen

El Shaarawy mesterhármast ért el a Pescara ellen

Pályafutása első gólpassz mesterhármasát érte el El Shaarawy a Pescara ellen.

A támadó gólt igaz nem szerzett, viszont kiosztott három gólpasszt a csapattársainak.

Miért volt Dzeko mérges?

"Azért volt bosszús, mert nem sikerült gólt szereznie. Mindenki tudja, hogy mindig nagyon szeretne betalálni, különösen azért, mert ő vezeti a góllövőlistát. Meg lehet érteni a reakcióját, de az edző döntését is tiszteletben kell tartani. Reméljük, hogy ezt a mérgét a derbire fordítja át, mert szükségünk van a góljaira."

Nagyon önzetlen voltál ezen az estén.

"Igen, de Salah és Edin szintén ugyanezt csinálta. Amikor az egyik csapattársad jobb helyzetben van, mint te, akkor teljesen természetes, hogy átadod neki a labdát. Örülök a gólpasszoknak, de ennél még jobban örülök a csapat teljesítményének. Jól kezdtünk, de sajnos nem sikerült a korai helyzeteinket kihasználni. Aztán amikor megszereztük a vezetést, onnantól sokkal jobban a kezünkben tartottuk a meccset."

Ezzel a győzelemmel a Roma újra 4 pontra eltávolodott a Napolitól. Ez a különbség elég nagy?

"Még 5 meccs hátravan és meg kell próbálni minél több pontot gyűjteni annak érdekében, hogy bebiztosítsuk a második helyet. Alapvető fontosságú, hogy közvetlenül bejussunk a Bajnokok Ligájába és ennek érdekében mindent megteszünk majd."

Nem gondolod, hogy ebben a szezonban kicsit kevesebb lehetőséget kaptál?

"Ebben a szezonban mindenki nagyon erősen kezdett, Perotti és Salah is, így sokkal erősebb volt a versengés a helyekért, az edző pedig meghozta a saját döntését. Viszont szerintem akárhányszor lehetőséget kaptam, mindig a maximumot nyújtottam és elég jól játszottam. Persze a mesternek joga van dönteni, de szerintem amikor számított rám, akkor nem okoztam csalódást. Nyilvánvaló, ahhoz, hogy fejlődj, folyamatos játéklehetőségre van szükség, az utóbbi időben többször léphettem pályára és ennek meg is van a látható eredménye, aminek örülök. A fizikai állapot mindig a dolgok mentális oldalához kapcsolódik: amikor jól érzem magam, akkor a lábaim kétszeres sebességgel működnek."

Nem vagy csalódott amiatt, hogy nem szereztél gólt, vagy örülsz a sok gólpassznak? Mikor tudtad meg, hogy játszani fogsz?

"A mester szereti mindig az utolsó pillanatra tartogatni a kezdőt, ezért a meccs előtti napig sosem mondja el nekünk, hogy kik fognak játszani. Idegesített, hogy a két helyzetemből nem sikerült betalálni, de örülök a három gólpasszomnak, mert ilyet sem csináltam még sosem. Elégedett vagyok."

Mit gondolsz Spalletti jövőjéről?

"Nem tudom mit mondjak. Az edző maximálisan a bajnokságra és a második hely megszerzésére koncentrál. Azzel teljesen egyetértek, hogy a lehető legtöbb pontot kell megszereznünk annak érdekében, hogy meglegyen a célunk, a második hely. A mester is erre összpontosít és erre az öltözőben is rendszeresen felhívja a figyelmünket. Nagyon gáz lenne, ha végül a harmadik helyen végeznénk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Serie A, Pescara