El Shaarawy: Messzire juthatunk

El Shaarawy: Messzire juthatunk

Hamar beilleszkedett a Romába Stephan El Shaarawy, aki egy hónap alatt a csapat egyik veszélyes fegyverévé vált a januári érkezése óta.

Jelenleg 33 meccsen 12 gólnál jársz a Romában.

"Csodálatosan indult minden, nem is vártam, hogy ilyen lesz. A kezdetektől fogva remekül játszottam. Az idei évben kicsit kevesebb lehetőséget kaptam, de a csapatnak jól megy összességében. Szerencsére jönnek az eredmények és ez a legfontosabb."

A 12 gólod közül melyik a kedvenced?

"Azt hiszem az első, a Frosinone ellen: akkor mutatkoztam be a Romában és emiatt különleges. Esztétikailag is nagyon szép volt, sarokkal mindig fantasztikus érzés gólt szerezni. Aztán ott van még az Empoli elleni találatom és a derbin szerzett gólom. Szerintem ez a három volt a legszebb és legfontosabb."

Mit tudsz mondani Luciano Spallettiről?

"Már a leigazolásom előtt megmutatta, hogy hisz bennem és ezért nagyon hálás vagyok neki. Azt akarja, hogy mind védekezésben, mind támadásban következetesebb legyek és lekössek plusz 1, vagy 2 extra ellenfelet. Sokat beszélünk erről és segít nekem fejlődni, hiszen rengeteget tudok még tanulni."

Felzárkóztatok a Juventushoz?

"Nagyon sokat fejlődtünk, a bajnokságban a legtöbb gólt szereztük és ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor nagyon messzire juthatunk. Csak el kell kerülnünk a kihagyásokat a 90 perc során. Hosszú a szezon és a tabellán már közelebb vagyunk a Juvéhoz. Magabiztosak vagyunk."

A támadósor a Roma fő erőssége?

"Technikailag nagyon sokat fejlődtünk és elől most tényleg nagyon élesek vagyunk. Dzeko rendszeresen beköszön, ami nagyon fontos számunkra. Nagyon sok top játékosunk van és keményen dolgozunk azon, hogy a védekezésben jobban koncentráljunk. Ezt kell folytatnunk."

Készen állsz arra, hogy Salaht helyettesítsd, amíg ő az Afrika Nemzetek Kupáján vesz majd részt?

"Én mindig készen állok a bevetésre. Salah hatalmas veszteség lesz, de van még olyan játékosunk, aki beszállhat helyette. A mester mindannyunknak megadja a lehetőséget arra, hogy a csapat fontos része legyünk, ami játékosként jót tesz az önbizalmunknak."

Giampiero Ventura, a válogatott szövetségi kapitány jó véleménnyel volt rólad.

"Ezt jó hallani. Reméltem, hogy kapok meghívót, mert úgy tudom, hogy 4-2-4-et szeretne játszatni a válogatottal. Keményen fogok dolgozni és megpróbálok már a következő alkalommal visszatérni. Mindemellett Spallettiért és a Romáért is mindig a maximumot fogom nyújtani."

Beszéltél Venturával?

"Igen, még a szezon kezdete előtt eljött Trigoriába. A válogatott nagyon fontos számomra és szeretnék nagyon sokat játszani a válogatottban. Az összes korosztályos válogatottban szerepeltem és büszke vagyok, amikor lehetőséget kapok a visszatérésre a felnőtt válogatotthoz. Akármikor hívnak, én a maximumot próbálom nyújtani."

A szünet után az Atalantához mentek. Mit gondolsz az ellenfél idei szerepléséről?

"Sok nagyon tehetséges fiataljuk van és egy remek edzőjük. Nagyon nehéz dolgunk lesz Bergámóban - ott mindig nehéz játszani. Viszont mi mint mindig, most is a három pontért megyünk, mert nagyon szükségünk van a győzelemre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy