El Shaarawy: Értékes pontot szereztünk

El Shaarawy: Értékes pontot szereztünk

Stephan El Shaarawy szerezte a Roma egyetlen találatát az Inter ellen 1:1-re végződött találkozón.

A támadó ezzel az újabb találattal elmondhatja magáról, hogy ez a Romában töltött eddig legtermékenyebb szezonja.

"Ez egy nagyon fontos mérföldkő számomra, mert már a szezon előtt ez volt az egyik célom, és most, hogy elértem, elégedett és boldog vagyok."- válaszolt az újságíróknak a 10 bajnoki gólnál járó játékos.

"Ami a csapatot illeti, a védekezésünkkel is elégedett vagyok, hiszen a legutóbbi 3 meccsen mindössze 1 gólt kaptunk, ami egyértelműen azt mutatja, hogy fejlődünk. Persze még tudunk ennél is jobbak lenni, és kell is, de ez az egy pont továbbra is versenyben tart bennünket a negyedik helyért."

"Nincs mit sajnálni, ez az egy pont is fontos a BL-helyekért folytatott harcban, ráadásul a többi eredmény is kedvező volt ma. Egyértelműen megfelelő határozottsággal és vággyal léptünk pályára, mindenképpen jó eredményt akartunk elérni. A Samp és az Udinese elleni meccsek előrelépések voltak, ahogy ez is, hiszen az, hogy alig kapunk gólt, mindenképpen javulást mutat."

"A célunk a Bajnokok Ligájában való indulás. Egyelőre minden teljesen nyitott, és ugyanúgy kell harcolnunk, ahogy a legutóbbi három meccsen. Ha egy olyan csapat ellen, mint az Inter túl passzív vagy, akkor gólokat fogsz kapni. Persze elimerem, kicsit jobban is játszhattunk volna, és a labdát is jobban birtokolhattuk volna, de az Intert elismerés illeti, mert a második félidőben nagyon rákapcsoltak. Nagyon megnehezítették a dolgunkat, sokszor csak előrevágtuk a labdát Dzekónak, aki nagyon kemény munkát végzett elől, csak sajnos mi nem tudtunk neki úgy segíteni, ahogy szerettünk volna."

A meccsen több kérdéses szituáció is volt, köztök Borja Valero kezezése, majd a végén Balde és Kolarov közti üzközés.

"A videóbíró azért van, hogy segítse a játékvezetőt, és kiértékelje az adott helyzeteket, ahogy tette most is, szóval csak azt tudom mondani, hogy tiszteletben tartjuk a döntéseket. Kolarov esetében szerintem azért meglökték őt, de ezen már kár keseregni, egy pontot így is szereztünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Inter, Serie A