El Shaarawy: Emelt fővel távozhatunk

El Shaarawy: Emelt fővel távozhatunk

Hiába egyenlített az olasz támadó a Napoli otthonában, a hazaiak a hajrában megszerezték a győztes gólt.

Úgy tűnik, egyre jobban belenősz ebbe az új szerepkörbe, mint szélsőhátvéd...

"Azt teszem, amit az edző kér tőlem, még a meccs nyomasztó szakaszában is. Megyek és nyomást gyakorlok a hátvédjükre, és amikor megmozgatják a labdát, átállok a védekező fázisba. Ez egy olyan szerepkör, ahol meg kell győződnöd arról, hogy figyelsz a veszélyes lehetőségekre, de erre képes vagyok. Bárhol tudok játszani a szélen, bárhol tudok játszani, ahol szükség van rá. Bármi jöhet, ami fontos a csapat számára."

Miután beálltál, azonnal felvetted a ritmust, és jól teljesítettél. Ez a mentalitás segít abban, hogy ragaszkodj a taktikai feladathoz, amit tőled kérnek?

"Megmutattuk ezt a mentalitást, ezt a szellemiséget, ezt a vágyat, hogy valamivel távozzunk a meccsről. Eljöttünk ide, és emelt fővel játszottunk. A liga legjobb csapatával kerültünk szembe, így ez sosem könnyű. Az én játékstílusommal könnyebben tudok lendületet adni a támadásoknak."

"Nyilvánvaló, hogy amikor szélsőhátvédként játszol, nem lesz annyi esélyed a gólszerzésre, így a statisztikák nagyon eltérőek, de a főnök ezt akarja. Gyerünk, próbáljunk meg hozzátenni a támadásokhoz is... tavaly ez jól ment itt, és egy pontot szereztünk belőle. Idén nem szereztünk pontot, de a szellemiség megfelelő volt, és ezzel a hozzáállással kell folytatnunk."

Zaniolo jelenlegi helyzetével nem lehetsz opció támadásban is?

"Elől a három támadó között játszani jó lenne - ahogyan La Speziában is tettem, ahol kicsit közelebb voltam az ellenfél kapujához. De az edzőn múlik, hogy meghozza ezeket a döntéseket. Ha azonban megkérdezné, hogy mit preferálok, akkor azt mondanám, hogy a támadásban a természetes szerepem."

Nem gondolod, hogy a jelenleg a kereten kívüli játékosokat vissza lehetne fogadni?

"Nem könnyű egy olyan csapattársról beszélni, aki most nehéz pillanatokat él át. Nem érzem úgy, hogy az én dolgom lenne belekeveredni ebbe a helyzetbe. Mi a Bajnokok Ligája-kvalifikációra koncentrálunk - azt akarom, hogy erre koncentráljunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Napoli, Serie A