El Shaarawy: A döntetlennél többet érdemeltünk volna

El Shaarawy: A döntetlennél többet érdemeltünk volna

Az olasz támadó szerint a Roma többet érdemelt volna egy döntetlennél a Genoa elleni bajnokin.

El Shaarawy szerezte meg a vezetést a Romának a Genoa elleni mérkőzés 59. percében, azonban De Rossi kiállítása, és az értékesített büntető megpecsételte a vendégek sorsát, nem sikerült megszerezni a 3 pontot.

Csodálatos gól, csak sajnos ez most nem volt elég...

"Igen, úgy tűnt, hogy a gólom döntő fontosságú lesz, de végül nem lett elegendő. Jött a büntető, ami teljesen megváltoztatta a mérkőzést, amit addig totálisan kontrolláltunk. Ezt követően 10 emberrel is támadtunk, mert megpróbáltuk megnyerni a mérkőzést. Kicsit többet érdemeltünk volna."

A Genoa játéka sem segítette a mérkőzés eldöntését.

"Teljesen visszaálltak, és csak a kontrákra összpontosítottak. Nekünk alig maradt területünk, ahol a labdát járathattuk volna elől, ennek ellenére megpróbáltunk helyzeteket kidolgozni. Nem úgy sikerült a meccs, ahogy szerettük volna, de össze kell szednünk magunkat. A legutóbbi két meccsünkön nem tudtunk nyerni, de pénteken újabb mérkőzés következik, ahol visszatérhetünk a győztes útra."

A keddi csalódottság vezethetett ahhoz, hogy mentálisan a csapat kicsit visszaesett?

"Tudtuk, hogy Genovában nem könnyű játszani a hazaiak ellen. A hazaiakat nagyon fel tudja spanolni a szurkolótábor, minden labdáért küzdenek keményen, ilyenkor pedig könnyen elveszítheted azt a gondolkodást. Alig volt helyünk a támadásokhoz, szerintem a mentalitással nem volt baj, még 10 emberrel sem. Nyerni akartunk, amire meg is volt az esélyünk még a végén is. Ilyen hozzáállásra van mindig szükség, sosem szabad feladni, mindig meg kell próbálni megnyerni a meccset, akár 10 emberrel is."

Miért természetesebb balról behúzódni, mint a jobb oldalról?

"Az első félidőben megpróbáltam többször is behúzódni középre, meg elmozogni más irányba, de Laxalt folyamatosan a nyakamon lógott. A gólnál kicsit lemaradt, ezért sikerült középen belerúgnom Florenzi átadásába. Nekem sokkal természetesebb ez a mozgás a bal oldalról, meg sokkal könnyebb is."

A végén láthattuk, hogy Fazio nagyon mérges volt a játékvezetőre. Mi történt?

"Nem tudom pontosan, hogy mit reklamált, de az biztos, hogy számos hiba történt, és eléggé nagy volt a feszültség. Sajnáljuk, ami Daniele De Rossival történt, mert az megváltoztatta a mérkőzést, de fel kell állnunk, és újra nyernünk kell."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Genoa, Serie A