Édesapja nyomdokaiba léphet De Rossi

Édesapja nyomdokaiba léphet De Rossi

A veterán középpályás a Roma TV-nek adott interjúban többek között mesélt a jövőbeli ambícióiról, és hogy mit sajnált a legjobban a pályafutása alatt.

Évtizedeken keresztül csak 'Capitano Futuro'-ként emlegették Daniele De Rossit, majd amikor már Francesco Totti visszavonult, ő viseli a csapatkapitányi karszalagot, de közben az jár a fejében, amikor ő is felhagy a labdarúgással.

"A legjobb, ha kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy egyszer abba kell hagyni, mert már nincs olyan messze."- kezdte De Rossi.

"De az élet a Románál majd megy tovább, ahogy Agostino Di Bartolomei, Bruno Conti, és Giuseppe Giannini visszavonulása után, vagy akár a legnagyobb csalódottságot követően is. Mentünk tovább Francesco visszavonulása után is, pedig a szurkolók számára az ő távozása volt a legnagyobb veszteség, de ezért is biztos, hogy ha már én sem leszek, akkor sem fog az élet megállni."

"Amikor a térdem sorozatban 5 napon át fáj, mindig az jut az eszembe, hogy abbahagyom. A nyáron azt mondtam a feleségemnek, hogy most 3 hónapig nyaralni fogunk, de amint kicsit jobban érzem magam, máris a következő meccsen jár az eszem."

"Ebből a szempontból én következetes vagyok. Nem akarok teher lenni, vagy olyasvalaki, aki csak kolonc a klub számára, és felesleges energiákat emészt fel. A következő néhány évet illetően egyértelmű terveim vannak, de ezeket megtartom magamnak, így megmarad annak szabadsága, hogy bármikor megváltoztathatom azokat."

Szinte elkerülhetetlennek látszik számára az edzősködés, hiszen édesapja évek óta a klub Primavera csapatának edzője.

"Nagyon szeretem ezt a sportot, és egyedül az edzősködés az, amit elképzelhetőnek tartanék számomra a jövőben. De meg kell azt még értenem, hogy ki akarom-e tenni a családomat az eredményeken alapuló stressznek."

"11 évesen léptem át Trigoria kapuit, és az évek alatt számos alkalommal tettem meg ugyanezt az utat, de az az alkalom egyedi, megismételhetetlen, és egyben felejthetetlen lesz mindig."

"Mindig profi voltam, de most sokkal öntudatosabban dolgozom. Egy játékos képes a saját pályafutását meghosszabbítani, és nem véletlen, hogy az utolsó évek kicsit jobban sikerültek számomra, hiszen sokkal jobban odafigyelek a részletekre."

"Ha egy város szorosan kötődik egy játékoshoz, az azért van, mert úgy döntött, hogy itt mutatja meg magát, itt bizonyít. Én boldog vagyok itt, nagyon boldog."

De Rossit megkérdezték arról, mit sajnált a legjobban a pályafutása során.

"Ha visszamehetnék az időben, akkor újrajátszanám a Roma-Sampdoria meccset 2010 áprilisából, és szorosan fognám Giampaolo Pazzinit. Az volt az a meccs, ami egészen a bajnoki címig repíthetett volna bennünket, amit meg is érdemeltünk volna."

"De szívesen újrajátszanám a tavalyi Liverpool-Roma meccset is, ahol pedig jól kezdtünk, de végül az eredmény nagyon durva lett."

"Ami pedig az idei évet illeti, a derbin aratott győzelem meghozta az önbizalmunkat, amire a legjobb példa Pellegrini. Abban a pillanatban, amint megszerezte azt a sarkazásos gólt, mintha teljesen kicserélték volna, új játékos született. Remélem, hogy még 20 évig folytatni tudja ezt a teljesítményt, és viselni fogja ezt a mezt, mert a nehéz pillanatokban is segítenünk kell a játékosokat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, De Rossi