Dzekóval alkotna veszélyes csatárpárost Schick

Dzekóval alkotna veszélyes csatárpárost Schick

A cseh játékos szerint Dzeko és ő a Serie A legveszélyesebb csatárduója lehet.

Habár legutóbb már teljes meccset játszott Patrik Schick, a játékos tisztában van azzal, hogy még messze nincs a legjobb erőnléti állapotában és formájában.

"Legutóbb júniusban tudtam 90 percet játszani, szóval természetesen nagyon boldog voltam, hogy vasárnap ez újra sikerült. Nagyon jól éreztem magam a pályán."- nyilatkozta a Sky Sport Italia-nak a csatár.

"Ebben a szezonban két hónapig nem tudtam egyáltalán futballozni, szóval elég sokat kell még edzenem, hogy jobb, és fittebb legyek. De ettől függetlenül jól éreztem magam a pályán, és elégedett vagyok."

Hol van most a fizikai állapotod: 70%? 80%?

"Szerintem felesleges százalékokról beszélni, de már egyre jobb állapotban vagyok. Két hónapos kényszerpihenő után nem könnyű újra játszani, ezért még többet kell dolgoznom, de már jól haladok."

Mi volt a legnehezebb, és a legjobb pillanat az elmúlt két hónapban?

"A legnehezebb az volt, amikor megsérültem, mert ilyenkor szinte semmit nem tudsz tenni, az edzőteremben kell dolgoznod, és várni arra, hogy visszatérhess a pályára. A legjobb az volt, amikor először jártam Rómában, és rengetegen kijöttek üdvözölni a repülőtérre, az valami hihetetlen volt."

Milyennek találtad eddig Rómát? Kivel töltöd a szabadidődet?

"Nagyszerűnek találtam: a barátnőmmel lakunk itt, és nagyon boldogok vagyunk. Talán Dzekóval beszélgetek a legtöbbet, mert ő jól beszéli az anyanyelvem, így vele sokkal jobban megértetem magam."

És hogyan alakul a kapcsolatotok a pályán?

"Amikor Veronában néhány percig együtt voltunk a pályán, én a szélen játszottam, és szerintem egészen jól működött. Nekem persze ez egy kicsit más ahhoz képest, mint amikor középen játszottam, mert a szélen sokkal több időm volt a labdával foglalkozni."

A Dzeko-Schick páros lehet a Serie A egyik legerősebb csatárduója?

"Talán igen, de ezt a pályán kell bebizonyítanunk."

Mit gondolsz, mit adhatsz a Romának a bajnokságban?

"Mivel csatár vagyok, így mindig arra törekszem, hogy gólokat szerezzek."

Mit gondolsz, mi hiányzik a csapatból, talán egy kicsit több agresszió?

"Nekem ezt nehéz megmondani. Amikor a szerencse melletted van, olyankor a gólok nagyon könnyen jönnek, de ha nincs szerencséd, akkor minden sokkal nehezebb. Az edzéseken nagyon keményen dolgozunk a gólszerzésen, és azt kell csinálnunk továbbra is. Tudjuk, hogy jó úton járunk."

Teher, vagy motiváció számodra az, hogy te vagy a Roma legdrágább igazolása?

"Nekem remek motiváció: nem akarok senkinek csalódást okozni, és mindent megteszek majd, amit csak tudok. Azért vagyok itt, mert hiszek az edző és a klub filozófiájában, valamint az ambícióikban. Folyamatosan fejlődünk, és harcban lehetünk a bajnoki címért, ami az egyik célunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Schick, interjú