Dzeko: Teljesen egyértelmű a cél az utolsó 3 meccsre

Dzeko: Teljesen egyértelmű a cél az utolsó 3 meccsre

A bosnyák csatár tisztában van azzal, hogy az utolsó három fordulóban 9 pontot kell szerezniük ahhoz, hogy esélyünk legyen a BL-t érő negyedik helyre.

A Roma a Juventust fogadja hétvégén hazai pályán, és mindenképpen nyernie kell, hogy életben tartsa a Bajnokok Ligája-reményeit.

Hétvégén a Juventus következik. Az első gólodat pedig éppen a torinói együttes ellen szerezted egy 2:1-es győzelem alkalmával...

"Nehéz leírni milyen érzés volt. Az első gólom volt egy új bajnokságban, nem is tudom szavakba önteni, mert hatalmas érzés volt. Azt a gólt sosem fogom elfelejteni."

A Genoa ellen utolsó percekben bekapott gól miatt újra távolodott a Roma a BL-t érő negyedik helytől...

"Igen, az a gól eléggé megbonyolította a helyzetet. Csalódottak vagyunk, mert ilyen gólt nem szabad kapni az utolsó percekben. Két nagyon fontos pontot vesztettünk."

Aztán Mirante kivédett egy tizenegyest, ebből a szempontból pedig ez egy fontos pont lehet...

"Nyilvánvaló, hogy nem ugyanaz veszteni, vagy szerezni 1 pontot. Hálásak vagyunk Miranténak, és reméljük, hogy a végén ez a pont sokat számít majd, de számomra továbbra is két elhullajtott pontról beszéltünk."

Sajnos túl sokszor fordult már elő a szezon során, hogy az utolsó pillanatokban vesztett pontokat a csapat. Ha egy meccs 90 percig tartana, a Roma a 3. helyen állna...

"De nem vagyunk harmadikok. A meccseken mindig van hosszabbítás, és neked egészen az utolsó pillanatig koncentrálnod kell, egészen addig, amíg a játékvezető le ne fújja a meccset."

Vasárnap a Juventus érkezik az Olimpicóba. Amióta bajnokok lettek, még nem nyertek: döntetlent játszottak az Interrel és a Torinóval is. Milyen meccsre számítasz?

"A Roma-Juventus mindig nagy meccs, nem csak nekünk, nekik is. Rolando szeretne gólkirály lenni. Az olasz futballban senki nem ad a másiknak ajándékot, de nekünk mind a 9 pontot meg kell szereznünk a hátralevő 3 meccsen, aztán meglátjuk."

Vasárnap úgy léptek pályára, hogy már tudni fogjátok a többi csapat eredményét. Ez előny, vagy hátrány lesz?

"Nem is tudom, szerintem nem számít sokat. Nyernünk kell, ennyi."

A Romának 9 pontot kell gyűjtenie, aztán reménykedhet. Az Atalantának van a legtöbb pontja, viszont a Milánnak a legkönnyebb a sorsolása. Ki lesz a legesélyesebb?

"Egyértelmű, hogy az Atalanta, mert nekik 3 ponttal több van. Nekünk biztosra kell mennünk, és meg kell szereznünk a 9 pontot."

Sajnálod azt, ahogy az idei szezon alakult? Az elmúlt 45 meccsből melyik az, amelyiket szívesen újrajátszanál?

"Van pár meccs, amit szívesen újrajátszanék, ilyen például a Porto elleni visszavágó. A bajnokságban az Atalanta elleni idegenbeli meccs második félidejét. Ha ott nyertünk volna, most teljesen más lenne a bajnokság."

Ranieri érkezésével változtak dolgok. Mi az, amit a csapatnak adott?

"Az világos, hogy nagyon sok gólt kaptunk ebben az évben, és Ranieri ezen a részen akart változtatni mielőbb, ami sikerült is, mert kevesebbet kaptunk mostanában. Nem hiszem, hogy ez csak az edzőn múlna, az viszont biztos, hogy mint csapat kell védekeznünk és támadnunk."

37 meccsen 13 gól, 10 gólpassz. Ezek a számaid, habár ezek semmit nem árulnak el egy játékos mérkőzésen mutatott játékáról. Elégedett vagy a szezonoddal?

"Nem, egyáltalán nem. Sokkal jobban kellett volna teljesítenem mind személy szerint, mind a csapatért. Sajnos a múltton már nem lehet változtatni, most mindent meg kell tennünk, hogy sikerüljön elérnünk a BL-t érő helyet, de nem lesz könnyű. Nagyon sok pontot vesztettünk."

Ez a negyedik római szezonod, és a 86 góloddal 8. vagy a klub örök góllövőlistáján. Ezzel egyben a Roma történelmének része...

"Igen, viszont semmit nem nyertem. Eléggé különös, hogy úgy vagy része a klub történelmének, hogy semmit nem nyertél. Az elmúlt négy évben nyernünk kellett volna valamit. Ebben az évben például a kupában kellett volna jobban szerepelnünk, látva, hogy a Juve mit csinál a bajnokságban, de sajnos nem sikerült, és emiatt nagyon csalódott vagyok."

Mennyire volt segítségedre a várossal való kapcsolatod?

"Mindig mondtam, hogy remekül érzem magam Rómában, és a családom is. Róma mindig meghatározó lesz az életemben, azt követően is, mikor abbahagyom a játékot."

Melyik volt a legszebb pillanat, amire visszaemlékszel a Roma színeiben?

"Egyértelműen a Barcelona elleni meccs, mi mást mondhatnék. Felejthetetlen este volt."

Nehéz lesz, de te hiszel abban, hogy összejön a BL?

"Hinnünk kell benne, mert ha nem tesszük, sokkal nehezebb lesz. Meg kell próbálnunk 9 pontot összegyűjteni, más reményünk nincs. A futballban bármi megtörténhet, ezt most is láthattuk a BL elődöntőiben is. A futballban nem lehet olyat mondani, hogy 'ez nem fog megtörténni'."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú