Dzeko: Spalletti visszaadta az önbizalmam

Dzeko: Spalletti visszaadta az önbizalmam

A bosnyák játékos elismerte, a sok kritika ellenére Luciano Spalletti visszaadta az önbizalmát.

"Nem vagyok már kissárc többé. Már nem tudok úgy futni, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt...érezni a különbséget. Idősebb vagyok, de sokkal okosabb is, hiszen rengeteg meccs van a hátam mögött."- nyilatkozta Dzeko az Independent-nek.

"21 évesen nagyon sok labdáért képes voltak őrültséget csinálni, talán ma már nem csinálnék olyat, mert könnyen megsérülhet az ember. Amikor fiatal vagy, akkor nem gondolkodsz, csak mész előre. Amikor már tapasztaltabb vagy, sokkal jobban odafigyelsz és ésszel játszol."

"Ami a csapatot illeti, remek játékosaink vannak és így igen támadó szellemű játékot produkálunk, ami nagyban megkönnyíti a gólszerzésemet. Amikor a csapat kimondottan engem keres, akkor nagyon sok jó labdát kapok mindig."

"Ez nagyon nagy önbizalmat ad. Minden csatár számára roppant fontos, hogy az edző bízzon benne. Még ha néha kritizált is engem, akkor az azért volt, mert azt akarta, hogy még jobb legyek. Amikor érzed a bizalmat, akkor minden sokkal könnyebb és ez érezhető a pályán is."

A bosnyák támadó kitért arra is, hogy nagyon szeret Tottival játszani és sajnálja, hogy már 40 éves a Roma legendája.

"Sajnálom, hogy már 40 éves. Nagyon szerettem volna vele játszani úgy 5-6 évvel ezelőtt, mert biztos vagyok benne, hogy még a mostaninál is több gólt szereztem volna akkor."

"Olyan képességei vannak, amivel nagyon jól látja és megérti a csatárokat és hihetetlen passzokat tud adni... mintha minden csatár ajándékot kapna tőle. Kiváltság vele játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, Totti