Dzeko: Semmi sem hasonlítható össze Rómával

Dzeko: Semmi sem hasonlítható össze Rómával

A Roma csatára elárulta, semmi nem hasonlítható össze az olasz fővárossal, valamint hozzátette, csapata nem megnyerni akarja a BL-t.

A bosnyák támadó első szezonja igen gyengére sikerült a Romában, majd a következő, tavalyi szezonban már gólkirály lett 29 góllal olyan csatárok előtt, mint Gonzalo Higuain, Dries Mertens és Mauro Icardi.

"Semmi sem hasonlítható össze Rómával, semmi."- mondta a játékos a Guardian-nak.

"Itt az emberek megőrülnek a futballért, persze pozitív módon. Az elvárások nagyok voltak Németországban, még nagyobbak Angliában, de egyik sem járt a közelében a rómaihoz."

"Ez egy különleges város, ahol különleges kötődés van a klub, és az azt imádó szurkolók között. Manchesterben el tudtam menni vacsorázni, vagy akár csak egy sétára, ilyenkor az emberek udvariasan megállítottak időről időre, hogy fotózkodjanak velem."

"Ez Rómában lehetetlen, itt nem tudok egy normálisat sétálni a városban. Hihetetlen a szenvedély, az imádat a klub és játékosai iránt, a figyelem pedig hatalmas. Aztán ez a fajta figyelem és szenvedély persze komoly elvárásokat és nyomást eredményez."

"De nem mondom azt, hogy ez rossz, szeretem, ahogy a dolgok itt mennek, hiszen az imádat és szenvedély az, amiről a futballnak szólnia kell."

A Roma ma este a Chelsea vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében.

"A Chelsea egy nagyon jó csapat. Minden hétvégén nézem a Premier League-et, és nagyon tetszett a tavalyi játékuk. Conte teljesen más dimenzióba helyezte a csapatot, úgy is mondhatnám, hogy olasz dimenzióba. A csapat tele van remek játékossal, akiket élvezet nézni. Egyik csapatnak sem könnyű a Stamford Bridge-en meccset nyerni. Szerintem a londoni csapat is esélyes a végső győzelemre."

"Mi nem azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, nekünk teljesen mások a céljaink, más kategória vagyunk. Nekünk a fő célunk a továbbjutás a csoportból."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, Chelsea, Bajnokok Ligája