Dzeko örül a sok taktikai munkának

Dzeko örül a sok taktikai munkának

A bosnyák támadó örül annak, hogy rengeteg taktikai munkát végeznek az edzőtáborban és reméli, hogy ennek meglesz az eredménye az idei szezonban.

"Jó formában vagyok és csodálatos dolog itt lenni a szurkolóinkkal."- mondta Dzeko a Roma Radio-nak olaszul.

"Most a legjobb tudásom szerint kell elvégeznem a munkát, mert egy csatárnak gólokat kell szereznie és ha ez nem sikerül, akkor minden sokkal nehezebbé válik, még mentálisan is."

"30 éves vagyok és elég tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy tudjam, az ilyen dolgok előfordulnak és gólok nélkül valószínűleg sokkal több kritika ér majd."

"Hogy mi a célom idénre? Minden. Esténként gólokról álmodom és bármilyen gól csodálatos - fejjel, térddel, vagy akár kézzel szerzett. Tudom, hogy fejlődnöm kell és nagyon keményen dolgozom, hogy fejlődjek."

Dzekónak is ez az első felkészülési időszaka a Romával, hiszen tavaly az utolsó pillanatban érkezett a Manchester Citytől, valamint ez az első lehetősége arra is, hogy folyamatosan Luciano Spalletti irányítása alatt készülhessen.

"Nagyon keményen dolgozunk és nagyon sok taktikai feladatot csinálunk. Én nem az a típusú középcsatár vagyok, aki bent várja a labdát a tizenhatoson belül. Én szeretek mozogni, szeretem keresni az üres helyeket és elmozogni a védőktől. Most az új érkezőkkel együtt azonos szinten vagyunk és mindenkinek ugyanaz a célja, mindent megtenni a Romáért."

Dzeko jót nevetett Diego Perotti szlalomozó cselezésével kapcsolatban: "Engem mindig Alberto Tombára emlékeztet..."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko