Dzeko: Nem volt szerencsém

Dzeko: Nem volt szerencsém

Dzeko úgy véli, az első félidei helyzeténél nem volt szerencséje, pedig mindent jól csinált.

A Roma annak ellenére 1:1-et játszott a Portoval idegenben, hogy a meccs teljes második félidejében emberhátrányban kellett játszania Vermaelen kiállítását követően.

"Szerintem az első 30 percben nagyon jól játszottunk és akár több gólt is szerezhettünk volna. Aztán a piros lapot követően szenvedni kezdtünk, de sikerült a döntetlent megtartani."- mondta Dzeko.

Dzekonak komoly gólszerzési esélye volt az első félidőben, azonban Alex Telles a gólvonalon mentett, miközben Dzekot teljesen elnyomták a labda elrúgása pillanatában. Nem gondolt arra, hogy inkább tizenegyest kellett volna összehoznia?

"Nem, először is nem gondoltam, hogy Casillas kiejti a labdát a kezéből. Aztán csak megpróbáltam gólt szerezni és nem volt szerencsém, mert Telles ott volt a kapuban és tisztázott. Szerencsétlen szituáció volt, pedig mindent jól csináltam."

Thomas Vermaelen piros lappal mutatkozott be első tétmeccsén a Romában.

"Ez a futball, ez bárkivel előfordulhat. Pirosat kaptunk, ami nagyban megnehezítette a dolgunkat, de egy rossz szót nem tudok Vermaelenre mondani. Nem volt szerencséje a pirosnál, de a csapat kitartott és sikerült döntetlent elérnünk."

Dzeko a tavalyi szezonban sokszor hatalmas helyzetekben hibázott, a kérdés az, hogy miként sikerült növelnie az önbizalmát?

"Nem is emlékszem a tavalyi évre."- válaszolta mosolyogva a csatár.

"Ez egy új szezon, előre tekintek és mindent megteszek majd, hogy győzelemhez segítsem a csapatot. Remélem, hogy ezt gólokkal tudom majd tenni, de a mai meccs jó kezdés volt. Meg kell nyernünk a második meccset."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko