Dzeko: Mindenképpen győzni kell az Udinese ellen

Dzeko: Mindenképpen győzni kell az Udinese ellen

Edin Dzeko szerint mindenképpen győznie kell a Romának ahhoz, hogy tiszta fejjel készülhessenek a Porto elleni visszavágóra.

Az Udinese elleni bajnokival indul a Serie A 2016-17-es szezonja szombaton és a meccs éppen a Roma két BL meccse közé esik. A bosnyák támadó szerint nagyon fontos megnyerni a szombati bajnokit, hogy a csapat tiszta fejjel készülhessen a visszavágóra.

"Az első meccset megnyerni mindig jó, főleg akkor, ha hazai pályán kezdesz. Ha nagy célokat szeretnél elérni, akkor a hazai meccseket meg kell nyerni, ezért ez fontos meccs lesz."- mondta a Roma TV-nek Dzeko.

"Ez a Porto elleni meccshez képest más lesz. Otthon játszunk, a szezon első meccse és nyilvánvalóan azért sem lesz egyszerű meccs, mert az Udinese is szeretne jól kezdeni. Viszont mi mindenképpen meg akarjuk nyerni az első hazai bajnokinkat és akkor a megszerzett 3 ponttal jól fel tudunk készülni a Porto elleni visszavágóra."

"Az első meccsen elért 1:1 teljesen reális eredmény, nekünk mindenképpen értékes, hiszen 50 percet emberhátrányban kellett lejátszanunk. Szóval jó eredményt értünk el még úgy is, hogy az első félidőben szerintem nagyon jól játszottunk és akár több gólt is szerezhettünk volna. De sajnos nem sikerült és most a visszavágón kell döntenünk a sorsunkról."

"Ez most már a második évem, szóval jól ismerem azokat a játékosokat, akikkel tavaly is játszottam és mindannyian remek játékosok, az újak pedig biztosan nagy segítségére lesznek a csapatnak. Úgy kell viselkednünk, mint egy csapat, nem szeretek egy játékosról beszélni, mert egy csapat vagyunk és együtt fogunk harcolni is."

"Szerintem idén az összes csapat jobb lett, mert mindenki sok új játékost igazolt. De mi is erősek vagyunk és győzelemmel szeretnénk kezdeni a bajnokságot és csak ez számít jelen pillanatban."

A tavalyi szezonjával Dzeko nem vált a szurkolók kedvencévé, azonban bízik benne, hogy a hosszabb felkészülési időszakkal végre fordíthat ezen az állapoton.

"Igen, tavaly nem a csapattal töltöttem a felkészülési időszakot, ráadásul nem sok meccset játszottam ez idő alatt, így nyilvánvaló, hogy sokkal nehezebb lett a szezon. De most készen állok, felkészültem és szerintem jól sikerült a felkészülésem és ezt szeretném folytatni a szezonban."

"Jobban szeretnék szerepelni, mint tavaly, most csak ez a célom. Szeretném győzelmekhez segíteni a csapatot. Egyértelmű, azért vagyok itt, hogy gólokat szerezzek és azért mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbb gólt sikerüljön elérnem."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, Udinese