Dzeko: Két éven belül Scudetto

Dzeko: Két éven belül Scudetto

A bosnyák csatár két évet ad magának arra, hogy Olaszországban is bajnok legyen.

"Még van két évem, hogy a Romával is bajnoki címet ünnepelhessek."- kezdte Dzeko a Kicker-nek adott interjúban.

"Habár az idei szezon sokkal kiegyensúlyozottabb, továbbra is a Juventus a legfőbb esélyes. Ők mindig nyernek, ráadásul 90 millió eurót költöttek Higuainra."

"Nekünk szombaton a római derbi következik, amit azoknak, akik még soha nem tapasztalták meg, nehéz megérteni, hogy: amennyiben nyersz, az élet sokkal szebb lesz."

"Szerencsére már nem bojkottálják a mérkőzéseket a szurkolók, szóval a legforróbb hangulatú derbimre számítok. Nagyon rossz volt ezeket a meccseket félig üres stadionban játszani."

Dzeko az első évében eléggé nagy csalódást okozott az olasz fővárosban, hiszen mindössze 8 gólt szerzett, rá is akasztották a 'vak' becenevet.

"A közösségi médiában mindenkinek mondania kell valamit. Amennyiben egy csapattársam kritizál engem, azt elfogadom, de nagyon sokan úgy ítélkeztek felettem, hogy csomó dolgot nem is értettek igazán."

"Ezeket a kritkákat ignoráltam. A Cityben gyengén kezdtem, mert fizikálisan nem voltam megfelelő állapotban, majd a Romát is elhagyhattam volna az első évem után, de nem szoktam megfutamodni, ráadásul a családom, és én is jól érezzük magunkat itt."

"Amikor Messi, vagy Ronaldo két meccsen nem szereznek gólt, ami elég ritkán fordul elő, akkor mindjárt arról beszélnek, hogy válságban vannak. Nem vagyunk robotok, vannak hullámvölgyek. Rómában a szurkolók hihetetlenül fanatikusak, a futball néha már-már túlzott fontossággal bír. Ugyanakkor előttük játszani hatalmas pluszt tud adni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú