Dzeko kérdezz-felelek

Dzeko kérdezz-felelek

A bosnyák csatár a Reddict AMA keretein belül válaszolt a szurkolók által feltett kérdésekre.

A játékos többek között beszélt a pályafutásáról, a kedvenc góljáról, a legnagyobb csalódásáról, és még a legidegesítőbb csapattársáról is.

A csatár játszott a Manchester Cityben, ezért megkérdezték tőle azt, hogy melyik városi derbi szenvedélyesebb.

"Erre a kérdésre azt mondanám, hogy Olaszországban sokkal nagyobb a nyomás, a teher, hogy megnyerd a derbit. Ha kikapsz, akkor tudod, hogy a meccs után igen nehéz napok következnek, mert a szurkolók nagyon csalódottak lesznek."

"Kikaphatsz akár többször is a derbi előtti meccseken, de a derbit meg kell nyerned! Persze Angliában is azt várják el, hogy nyerj a derbin, de ha kikapsz, ott kicsit könnyebben túllépnek a vereségen."

"Ami a legszebb és legkedvesebb gólomat illeti, azt hiszem a Chelsea elleni BL-mérkőzésen szerzett első találat volt a legszebb, de a legkedvesebb a törökök elleni első válogatott meccsemen szerzett találat volt. Ez azért is, mert egy álmom vált valóra azzal, hogy bemutatkozhattam a válogatottban, és hogy rögtön az első meccsen gólt tudtam szerezni, az szinte hihetetlen."

"Amik még felejthetetlen pillanatok, a Wolsfburggal megnyert német bajnoki cím, a QPR elleni utolsó perces gól a Cityben, és a Romával.... a java még csak most jön. De persze a Barcelona elleni meccs felejthetetlen volt."

"Láttam, hogy sok kérdés érkezett a QPR elleni mérkőzéssel kapcsolatban - őszintén, az emberek elsősorban Aguero góljára emlékeznek csak, csak az én gólom nélkül az ő gólja semmit nem ért volna. Mindkettő kellett ahhoz, hogy bajnokok legyünk."

"A pályafutásom során volt szerencsém rengeteg remek játékossal játszani. A Citynél mindig 4 remek csatár volt, persze ott volt Aguero, aki mindig gólokat szerzett, de ott volt még Jovetic, Tevez, Balotelli, és Negredo is. Mind nagyon jó csatárok."

"Aztán a Romához igazoltam, ahol Totti több volt, mint egy 10-es játékos. Mindig mondtam, kár, hogy nem tudtunk a pályafutása korábbi szakaszában együtt játszani, mert akkor sokkal több gólt szerezhettem volna az ő passzainak, remek látásának és képességeinek köszönhetően. De 2 évet játszottam Mo Salah-val is, aki szintén remek partner volt a gyorsaságával és technikájával. Most itt van Cengiz és Schick, akik szerintem nagyon jó játékosok lesznek."

"De mondhatnám Grafitét és Mandzukicot is, akikkel a Wolfsburgnál voltunk csapattársak, és remekül tudtunk összedolgozni."

"Ki volt az a csapattársam, akit nagyon érdekeltek az elméleti dolgok? Vincent Kompanyt mondanám, őt mindig érdekelte a futball mögötti dolgok, nagyon sokat olvasott könyveket, újságokat, amik még az öltözőben és a buszon is ott voltak vele. Folyton tanult és olvasott."

"A Romában Daniele De Rossi az, aki nagyon jól képes a meccset olvasni, dolgokat már előre látni. Kosztasz Manolasz azt hiszi magáról, hogy ő is tudja ezt, de szerintem nem :)."

"Manolasz egy igazi bohóc, folyamatosan be nem áll a szája, csak beszél és beszél, sosem hagyja abba."

A Roma tavaly az elődöntőig menetelt a BL-ben, ahol az angol Liverpool állította meg.

"Azt gondolom, hogy túl könnyen adtuk magunkat az Anfield-en, saját magunknak nehezítettük meg a dolgunkat a visszavágóra."

"Még nem gondolok a visszavonulásra, van még pár jó év bennem. Természetesen a futball egy csodálatos játékos, és a szurkolók leginkább csak ezt látják, de a háttérben a játékosoknak nem minden olyan egyszerű, sokszor pont nagyon nehéz. A futball nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Az emberek mindig csak a pénzre gondolnak, de mi mindannyian azért kezdtünk el futballozni, mert imádtunk focizni, és a legjobbak akartunk lenni. Ehhez pedig nagyon kemény munka kell, és végig nagy a nyomás rajtunk, hogy elérjük ezt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú