Dzeko: Jól döntöttem, hogy maradtam

Dzeko: Jól döntöttem, hogy maradtam

A bosnyák támadó elárulta, jól döntött akkor, amikor tavaly nyáron a maradás mellett határozta el magát.

A Roma tavaly nyáron nagy átalakuláson ment keresztül, és úgy tűnt, hogy a támadó is elhagyja a csapatot, azonban végül maradt, amit egyáltalán nem bánt meg.

Az idei szezonban 25 bajnokin 12 gólt szerzett Paulo Fonseca együttesében, és egyáltalán nem sajnálja, hogy nem ment el.

"Az, hogy végül úgy döntöttem maradok, helyes döntés volt, és bevallom nem volt nehéz. Most pedig még büszkébb vagyok arra, hogy ennek a klubnak lehetek a játékosa, hiszen ebben a borzasztóan nehéz helyzetben nagyon sokat megtesz a klub a szurkolóiért, és minden emberért."- nyilatkozta Dzeko a Sky Sport Italia-nak.

"A játékosok a klub rendelkezésére állnak, és minden lehetséges úton próbálunk segíteni."

"Egyértelmű, hogy ilyen sok időt még sosem töltöttem el a családommal, de én ennek is nagyon örülök. Örülök a családomnak, a gyerekeknek, akik most az egyedüli pozitívumok az életemben. Azt látom, hogy a gyermekeim boldogok, és ha ők boldogok, akkor én is az vagyok."

"Nagyon szeretem Szarajevót (és ez mindig így lesz), de most nagyon hiányozna Róma, hiszen a lányaink már Olaszországot tekintik az otthonuknak."

A Serie A küzdelmei a tervek szerint május 3-án folytatódnának, azonban Dzeko szerint jelen pillanatban nagyon nehéz a sportról beszélni.

"Ez most egy nagyon különleges kérdés, hiszen most az egészség a legfontosabb, és jelen a pillanatban a sport csak másodlagos dolog még akkor is, ha imádjuk."

"Amikor a helyzet kicsit megnyugszik, és nem fenyeget további veszély, akkor rendben lesz, hogy folytatjuk és befejezzük a bajnokságot."

Dzekot hivatalosan akkor nevezték ki a Roma csapatkapitányának, amikor januárban Alessandro Florenzi kölcsönbe a Valencia együtteséhez igazolt, azonban a 34 éves támadó már előtte is a csapat egyik vezérének érezte magát.

"A Wolfsburgban viseltem először csapatkapitányi karszalagot, majd a bosnyák válogatottban is 6 éven keresztül. A Roma játékosának lenni hatalmas megtiszteltetés, és én már egy ideje az egyik vezérnek éreztem magam, hiszen a csapaton belül többen is vezérek vagyunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú