Dzeko: Holnap mindenképpen nyernünk kell

Dzeko: Holnap mindenképpen nyernünk kell

A bosnyák csatár tisztában van azzal, hogy ha szeretnének messzire jutni a BL-ben, akkor ahhoz holnap nyerni kell a CSZKA ellen.

A csapat teljesen más formát mutat a BL-ben, mint a bajnokságban. Miért van ez?

"Nehéz megmagyarázni, hogy miért van ez. Tavaly a BL-ben nagyon jól szerepeltünk, ahogy most is, kivéve a Real Madrid elleni idegenbeli mérkőzést, de összességében következetesek vagyunk."

"Lehet azért van, mert a BL-ben csak pár meccs van, és ezeken a maximumot kell nyújtanod, de őszintén, a bajnokságra is elmondható ugyanez, itt is ezt kell tennünk. A Serie A-ban az olyan csapatok ellen, mint a Bologna, Chievo és a SPAL, akik ellen pontokat vesztettünk, sokan azt hiszik, hogy őket könnyű legyőzni, pedig tudjuk, hogy a Serie A nagyon kemény bajnokság taktikai szinten, ezért mindig a legjobbadat kell nyújtani ahhoz, hogy nyerjél."

Érzel bármi hasonlóságot a tavalyi és az idei sorozat között?

"Tavaly megtanultuk, hogy mennyire csodálatos dolog a Bajnokok Ligájában játszani, és ennél még fantasztikusabb volt az elődöntőig menetelni. A holnapi meccs ebben lehet segítség, ha nyerünk, akkor azzal közelebb kerülünk a továbbjutáshoz, ami nagyon fontos. 12 hónapig játszottunk azért, hogy itt lehessünk, és ha most itt vagyunk, akkor a maximumot kell nyújtanunk. Nem mondom azt, hogy megint az elődöntő a célunk, de mindent megteszünk, hogy minél több meccset megnyerjünk."

A gólszerzés teher számodra, vagy kellemes felelősség?

"Kicsit mindkettő. Gólokat kell lőnöm, hiszen elsősorban tőlem várják ezt el. Ha nem sikerül, akkor én vagyok az, aki a legjobban haragszom magamra. A BL-ben mostanában kijött a lépés, de a bajnokságban kevésbé, szóval van miben fejlődnöm. Sajnos elég sok helyzetet elpuskáztam, de mindig azon vagyok, hogy hol tudok még fejlődni, javulni, meccsről meccsre jobb lenni, és nem a múlton merengek."

Patrik Schick miben tudna fejlődni?

"Kicsit az első évemre hasonlít az ő helyzete, habár Patrik sokkal fiatalabb. Mindannyian láttuk, hogy mire képes és nem csak az edzéseken, hanem már a Sampban is, ahol gólokat lőtt és remekül játszott. Mi, idősebb játékosok segítenünk kell a fiataloknak. Néha szegénynek szerencséje sem volt, például a Frosinone ellen, ahol ha a kapus nem véd akkorát, akkor lehet minden megváltozott volna, hiszen egy gól képes mindent megváltoztatni."

Az első évben sokan azt mondták, a pályán túlságosan kedves vagy, miközben mostanság pont az ellenkezőjét állítják, hogy túlságosan mérges, bosszús vagy. Mi változott?

"Én továbbra is jó srác vagyok, emiatt nem kell aggódni :). Ezt nem lehet hirtelen megváltoztatni. Ne mondja senki, hogy szeret kikapni, szóval ha kikapunk, én is nagyon mérges vagyok. Sajnos nem úgy sikerült a szezonkezdet, ahogy szerettük volna, és ez rám is illik."

Harmadszorra találkozol a CSZKA-val, mi változott velük kapcsolatban?

"Szerintem ez már a hatodik lesz, de tényleg, hiszen mind a Wolfsburggal, mind a Cityvel játszottam ellenük kétszer. Ha jól emlékszem, akkor csak egyszer kaptunk ki, és akkor még a régi stadionban játszottunk. A CSZKA sokat változott, talán az egyetlen még megmaradt játékosuk a kapus, Akinfejev. Védekezésben három védőt használnak, és most nagyon fiatal a csapatuk, de bárki ellen képesek nyerni, ezt láthattuk a Real Madrid ellen is. Ha szeretnénk pozitív eredménnyel távozni, akkor nagyon oda kell tennünk magunkat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko, CSZKA Moszkva, Bajnokok Ligája