Dzeko: Erre az első félidőre lehet alapozni

Dzeko: Erre az első félidőre lehet alapozni

A bosnyák csatár szerint a Roma első félidei játékára bőven alapozhat a csapat.

A Sassuolo ellen megszerezte első győzelmét a Roma, és a második gólt szerző támadó tisztában van azzal, hogy sokat kell még fejlődnie a csapatnak, de az első félidei teljesítményre lehet alapozni.

"Örülök a győzelemnek, de a második félidőben játszhattunk volna jobban. Viszont a legfontosabb, hogy győztünk, de az látszik, hogy van még miben fejlődni."- jegyezte meg a meccs után a játékos.

"Kicsit kiengedtünk a 4:0-ás vezetésünk után, pedig az edző is kérte a szünetben, hogy ne tegyük. Valami ugyanilyen történhetett vasárnap délután a Brescia-Bolongna meccsen is, velünk is hasonló történt, csak mi kisebb mértékben szenvedtünk."

"Az ilyen meccseken előfordulhat kisebb fizikális visszaesés, hiszen nagyon meleg volt, és elég sokan válogatott meccseken szerepeltünk még nemrég. A lényeg viszont a győzelem, és most már előre nézünk, és reméljük, hogy a második félidei eset nem fog megismétlődni."

"A magabiztos vezetés után túl sokszor vesztettük el a labdát, talán éppen amiatt, hogy túlságosan erőltettük az előrejátékot. Viszont szereztünk 4 gólt, és akár még több is összejöhetett volna."

A mérkőzés egyik érdekessége, hogy az első meccsén szereplő Mkhitryan egyből góllal mutatkozott be új csapatában.

"Mkhitaryan nagyszerű játékos, számos top csapatban futballozott. A meccs előtt mondtam neki: 'Bosznia ellen kétszer betaláltál, most segítsd a Romát győzelemhez' A bemutatkozása nagyon jól sikerült, és minél jobban beilleszkedik, annál jobb lesz majd."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko, Sassuolo, Serie A