Dzeko: Di Francescóval sikeres lehet a Roma

Dzeko: Di Francescóval sikeres lehet a Roma

A tavalyi gólkirály szerint a Roma még az előző szezonjánál is képes lesz jobbat produkálni, amire Di Francesco személye lehet a garancia.

A játékos úgy véli, az új edző felfogása és játékstílusa a garancia arra, hogy a Roma képes az előző szezonhoz képest is fejlődni. Személy szerint is további javulást vár a bosnyák csatár, bár tudja, hogy a 39 gólos szezont nehéz lesz megdönteni.

"Már ismertük jól az edzőt, mert elég sokszor játszottunk ellenük, mikor a Sassuolo volt az ellenfél. Nagyon jó focit játszottak és most ugyanezt szeretné nálunk megismételni."- kezdte a 31 éves játékos a Roma TV-nek adott interjúját Bostonban.

"Di Francesco teljes mértékben tisztában van azzal, hogy mit szeretne velünk játszatni. Nekünk csak meg kell hallgatnunk amit mond és tanulni tőle. Amennyiben ezt tesszük, akkor biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szerepelni."

Te gondolom a tavalyi szezonodból indulsz ki...

"Fantasztikus szezonom volt, hiszen rengeteg gólt szereztem. Szeretném onnan folytatni, ahol abbahagytam, bár tudom, hogy nehéz lesz újra annyi gólt rúgni. Itt Amerikában ezért keményen edzek a csapattársaimmal együtt annak érdekében, hogy a szezonra megfelelően felkészüljünk."

Ez lesz a harmadik éved a Romában. Talán kicsit lazábban kezded a mostanit, mint az elmúlt kettőt...

"Nem akarok túlságosan laza lenni, mert akkor az rögzül benned, hogy minden olyan könnyű, aztán valójában minden csak sokkal nehezebb lesz. Abból a szempontból kicsit könnyebb lesz, hogy a csapattársaim már ismernek jól és tudják, hogy mire vagyok képes. De ahogy mondtam, keményen akarok dolgozni, hogy készen álljak, mire elkezdődik a szezon."

A Roma tegnap leigazolta Gregoire Defrelt. Plusz motiváció az számodra, hogy van egy olyan játékos, aki ugyanazon a poszton szerepel, mint te?

"Tavaly 51 meccset játszottam, ami kicsit sok, de minden meccsen pályára akartam lépni. Mindig jó, ha van egy másik csatár is és most itt van már Defrel, aki remek játékos. Én személy szerint nagyon sokra tartom őt. Az ő leigazolása a Romának is jó, hiszen lett egy csatáruk a jövőre nézve. Persze majd az edző dönti el a dolgokat, de szerintem nem lesz probléma akkor sem, ha egyszerre leszünk a pályán."

Elég nagy változások vannak a Románál, kezdve az edzőtől néhány játékoson át, akik jöttek és mentek. Szerinted a Roma lesz olyan jó, mint tavaly volt?

"Még csak most kezdtük el. Pár meghatározó játékos távozott, de jöttek mások és biztos vagyok benne, hogy ők is nagyon jók - ezt az elmúlt napokban saját szememmel láthattam. Ráadásul még további jó játékos érkezése várható. Szerintem a Roma lesz legalább olyan jó, mint tavaly volt, ha nem jobb."

Mik a személyes céljaid a következő szezonra?

"Remek lesz újra a Bajnokok Ligájában szerepelni, mert ez a legrangosabb sorozat a világon. Nagyon örülünk, hogy újra részesei leszünk és nagyon komolyan fel kell készülnünk rá. Szeretnénk jól szerepelni mindhárom sorozatban, a BL-ben, a bajnokságban és a kupában is. Keményen kell dolgoznunk a felkészülési időszakban, mert rengeteg meccs vár ránk. A riválisaink is megerősödtek, így elég sok top csapat ellen fogunk játszani. Szerintem a Serie A színvonala is emelkedni fog és sokkal jobb lesz, mint az elmúlt években volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú