Dzeko: Büszkén várom a sorsolást

Dzeko: Büszkén várom a sorsolást

A Barcelona ellen újra betaláló bosnyák csatár vezetésével a Roma 3:0-ra győzött, és várhatja az elődöntő sorsolását.

Egy ilyen este után a java még csak most jön?

"A legjobb ezen az estén jött, de nem kizárt, hogy rövidesen újra jönni fog. Bárkit képesek vagyunk legyőzni, ha így játszunk. Akár több gólt is szerezhettünk volna, azonnal nekiestünk a Barcának, én még sosem láttam őket ennyire szenvedni."

Mit tudsz mondani Patrik Schickkel való kapcsolatodról? Miért nem vagytok ennyire agresszívek, amikor a bajnokságban játszotok?

"Schick még fiatal, fejlődésben van, de ezen az estén nagyon jól játszott. Sokkal könnyebb dolgom volt úgy, hogy ő és Radja közelebb játszottak hozzám, mert ez azt jelentette, hogy sokkal több területem volt. Először játszottunk 3 védővel, és eléggé bejött. Nem tudom mit mondjak a bajnoksági eredményeinkre, egyértelmű, hogy mi sem örülünk, amikor otthon pontokat vesztünk. Még 7 meccs van hátra, mindegyik nagyon fontos, kezdve a hétvégi derbivel."

Mit mondott a feleséged és a lányod neked? Hittek abban, hogy továbbjuthattok?

"Mindannyian hittünk benne, habár az emberek 5% esélyt adtak nekünk a továbbjutásra. Nos, megcsináltuk, ráadásul ennyire látványosan, azt hiszem joggal foglaltuk el a helyünket a legjobb négy között."

Örülsz annak, amit elértetek, vagy inkább csalódott vagy amiatt, amit nem tudtatok megcsinálni?

"Nehéz elmagyarázni. Az emberek gyakran emlegetik a Roma mentalitását, de ha nincs erős alapokon álló mentalitásod, akkor nem tudsz ilyen meccseket megnyerni. Elég sok top csapatot legyőztünk. Amikor pedig mi vagyunk az esélyesek, azt hisszük minden könnyű, pedig nem. Mindig a maximumot kell nyújtani."

Meddig juthat a Roma a Bajnokok Ligájában?

"Reméljük, hogy egészen a döntőig menetelünk. Senki nem hitt bennünk, és most először sikerült eljutnunk az elődöntőig. Biztos, hogy nagyon erős ellenfelet kapunk majd, de a Barca is az volt. Nagyon örülök annak, hogy úgy nézhetem majd a sorsolást, hogy a Roma is érdekelt lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko, Barcelona, Bajnokok Ligája