Dzeko boldog, hogy maradt a Romában

Dzeko boldog, hogy maradt a Romában

A Roma csatára a bosnyák klix.ba-nak adott hosszú interjúban elárulta, örül neki, hogy maradt a Romában.

A játékossal kapcsolatban több olyan hír is napvilágot látott a januári átigazolási időszakban, hogy az angol Chelsea csapatához szerződik, végül az transzferből nem lett semmi, a csatár pedig maradt a Romában.

A Romáról...

"A Roma a családom, és nagyon örülök annak, hogy itt folytathatom a pályafutásomat. Rengeteg kihívás áll előttünk, és mindent megteszünk majd, hogy elérjük a céljainkat. Nehéz lesz, de nem adjuk fel."

A Chelseavel kapcsolatos átigazolási pletykákról...

"Igaz, hogy voltak megbeszélések, de mindössze ennyit tudok róla mondani. Rengeteg volt a találgatás, a téves információ, még néhány eléggé vicces is volt közüttük. Megtiszteltetés volt a Chelsea érdeklődése, hiszen egy általam nagyra becsült klubról van szó. Elég sokat cikkeztek a távozásomról az utóbbi időben, aztán még mindig itt vagyok."

"Örülök annak, hogy maradtam a Romában, mert Róma a családom otthonává, és az életem fontos részévé vált. Az első pillanattól kezdve nagyon meleg fogadtatásban volt részem a városban, és ezt sosem fogom elfelejteni. A legboldogabb pillanataim is ehhez a városhoz kötnek. És ami a legfontosabb, itt tapasztaltam meg először az apaság örömeit, mikor megszületett a lányom Una, majd a fiam, Dani. Ez a város most már az életem része, és mindig az is marad."

A Roma jelenlegi formájáról...

"Az igazság az, hogy elég régen nem örülhettünk már győzelemnek, ami eléggé frusztrál bennünket. Voltak meccsek, ahol nem volt szerencsénk, de hiszek abban, hogy vagyunk olyan erősek, hogy kimászunk ebből a gödörből. Mindannyian keményen dolgozunk azért, hogy újra győztes meccset ünnepelhessünk, de persze nem könnyű a helyzet. A csapat képes a jó szereplésre, ebben biztos vagyok, csak idő kérdése, hogy mikor sikerül túllépnünk ezen a nehéz időszakon, és végre elkezdünk újra nyerni. Hiszek abban, hogy sok csodás pillanat áll még előttünk, és ha sikerül a dolgokon változtatnunk, akkor elérhetjük a kitűzött céljainkat."

A saját formájáról...

"A tavalyi szezonhoz képest, amikor gólkirály lettem, az idei év sajnos nem alakul olyan jól, de engem sokkal jobban érdekel a csapat sikere, mint az egyéni sikerek. Nem gondolhatok csak magamra, amikor tudom nagyon jól, hogy egy csapat része vagyok. A győztes meccsek után együtt ünneplünk, és együtt vagyunk szomorúak a vesztes meccsek után."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú