Dzeko: Az amerikai turné jó felkészülés volt a BL-re

Dzeko: Az amerikai turné jó felkészülés volt a BL-re

A bosnyák csatár szerint az amerikai turné alkalmával lejátszott meccs mindenképpen hasznos volt a Bajnokok Ligájára készülve.

Edin Dzeko szerezte a Juventus elleni ICC találkozó egyenlítő gólját, így a mérkőzés 1:1-re végződött, majd a torinói együttes büntetőkkel 5:4-re nyert.

"Elég jó munkát végeztünk és játszottunk pár éles meccset. 3, a BL-ben is esélyes igen remek csapat ellen gyűjtöttünk 5 pontot, így azt tudom mondani, hogy a szezon felkészülése elég jól alakult eddig."- kezdte a meccs után Dzeko.

"Szerintem az összes meccsünkön jól játszottunk és az edzések is nagyon hasznosak voltak."

A mérkőzésen úgy tűnt, hogy remek az összhang Dzeko és régi-új csapattársa, Kolarov között, aki a gólpasszt is adta a csatárnak.

"Nagyon jól ismerem Aleksandart és ő is tisztában van az én elfutásaimmal. Amikor a City-ben együtt játszottunk, akkor rengeteg gólpasszt adott nekem. Nagyon örülök neki, hogy a Romához igazolt, mert remek játékos, aki nagyon sokat adhat a csapatnak."

A Juve elleni meccsek akkor is élesnek tűnnek, ha barátságosak...

"Igen, ez így van, bár ezek a meccsek nem annyira barátságosak. Úgy értem, ha igazán győztessé szeretnél válni, akkor ezeket a meccseket is meg kell nyerni, még ha ezek barátságos, felkészülési meccsek is."

Milyen volt a Juventus elleni meccs?

"A talaj eléggé száraz volt, de ettől eltekintve szerintem elég jó meccs volt két remek csapat között. Az első 15 percben jók voltunk, aztán a későbbiekben kicsit szenvedtünk. A második félidőben megint jól játszottunk és sikerült kiegyenlítenünk. Sajnos a végén büntetőkkel kikaptunk."

Látni a fejlődést egyik meccsről a másikra? Kezdve a PSG-től a Tottenham-en át a Juventusig?

"Igen, látható a fejlődés. Én személy szerint jobban szeretek nehéz ellenfelek ellen készülni, ahogy itt Amerikában is történt. A BL-ben fogunk szerepelni a következő szezontól, ezért ez a három meccs mindenképpen jó felkészülés volt a közelgő sorozatra. Szerintem eléggé meggyőző ICC meccseket játszottunk, de most folytatnunk kell a munkát, hogy biztosak legyünk afelől, hogy kellően felkészültünk a Serie A rajtjára."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko