Dzeko: A Roma nem áldozati bárány

Dzeko: A Roma nem áldozati bárány

A bosnyák csatár szerint a Roma nem az áldozati bárány szerepét tölti be a Bajnokok Ligájában

A Bajnokok Ligája a Roma sokak számára meglepetést okozva a Chelseat és az Atletico Madridot megelőzve végzett a csoportjának élén, majd a Sahtart kiejtve most a Barcelona ellen készül a legjobb 8 között.

"A Barcelona nemcsak a negyeddöntő, hanem az egész sorozat egyik esélyese."- jegyezte meg a horvát Novilist.hr-nek.

"Viszont ha megint csapatként játszunk majd, akkor még jó eredmény elérése is képesek lehetünk. Nem akarok közhelyeket puffogtatni, de a továbbjutás az egész csapaton fog múlni, nem pedig egy játékoson. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy idáig eljutott."

"Ne felejtsük el, hogy Bruno Peres utolsó percben történt mentése a gólvonalon Ukrajnában, vagy Alisson védései nélkül nem tudtuk volna legyőzni a Sahtart. Csak úgy van esélyünk a top csapatokkal felvenni a versenyt, ha csapatként játszunk, aminek mindenki fontos tagjának érzi magát."

"2007 után most először van újra két olasz csapat a legjobb 8 között, ami remek eredmény az olasz focinak, főleg egy olyan év után, amikor a válogatottnak nem sikerült kiharcolnia a kijutást a 2018-as oroszországi világbajnokságra."

"A Roma nagyon sok semleges szurkolót nyert meg magának azzal, hogy egy nagyon nehéz csoportot sikerült megnyernie, pedig sokan azt gondolták, hogy mi leszünk az áldozati bárányok, akiket majd jól lemészárolnak. Aztán sikerült egy olyan Atletico Madridot kiejtenünk, akik az utóbbi években kétszer is döntőt játszottak. Az olasz futball évről évre fejlődik, szóval engem egyáltalán nem lep meg, hogy két csapat is bejutott a legjobb 8 közé."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú