Dzeko: A második félidőben nem voltunk a pályán

Dzeko: A második félidőben nem voltunk a pályán

Hiába vezetett a Roma 3 góllal Bergámóban, végül meg kellett elégednie az 1 ponttal az Atalanta ellen.

Dzeko két gólt is szerzett az első félidőben, majd El Shaarawy révén 3 góllal vezetett a Roma, azonban a hazaiak a második félidőben remekül játszva kiegyenlítettek.

Újra sikerült gólt - mindjárt kettőt - szerezned.

"Remélem, hogy magam mögött tudhatom ezt a rögös utat. Ilyen sokat még sosem kellett kihagynom sérülés miatt, ráadásul ezt meghosszabbította a téli szünet is. Az elmúlt két hónapban mindössze 1 meccset játszottam, így némileg hiányzott az élesség, és pontosság. Mindig megpróbálok a lehető legkeményebben dolgozni, és szépen lassan kezd visszatérni a formám."

Nem vagy mérges az elherdált előny miatt?

"Nehéz ezt megmagyarázni, mert amennyire jól játszottunk az első félidőben, olyan nagy csalódás a végeredmény. A második félidőben egyszerűen nem voltunk jelen. Sajnos a szépítő találatuk nagy lökést adott nekik, és tudták, hogy még visszajöhetnek a meccsbe, ami végül sikerült is."

"A második félidőben zseniálisan játszottak, de tegyük hozzá, hogy az Atalanta nagyon erős csapat. A második félidőben mi elfelejtettünk játszani, 2-3 passzt nem voltunk képesek megcsinálni, és ilyet egyszerűen nem lehet csinálni."

Hogyan fordulhatott elő, hogy Zapata miután kihagyta a tizenegyest, majd rá 40 másodpercre betalált akcióból?

"Nem tudok erre magyarázatot adni. A kihagyott büntető még nekünk kellett volna, hogy löketet adjon ahhoz, hogy kihúzzuk a meccset. Aztán másodpercek múlva meg gólt kapunk... nem tudom hogyan fordulhatott ez elő."

Mindezek ellenére továbbra is versenyben vagytok a negyedik helyért. Képesek lesztek irányítani az eseményeket?

"Az ilyen meccseket, ahol vezetsz 3:0-ra, ezeket egyszerűen hozni kell. Nagyon fontos két pontot vesztettünk el a 4. helyért folytatott harcban. Az Atalanta nagyon erős, ezt most is láthattuk, de lássuk be, 3:0 után ez a meccs nem végződhetett volna döntetlenre."

Mi a helyzet veled, milyen állapotban vagy?

"Egyre jobban vagyok, ezek a gólok jót tesznek az önbizalmamnak. Remélem, hogy az utolsó 4 hónap sokkal jobb lesz, mint az első hat volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dzeko, Atalanta, Serie A