Dzeko: A január nagyon nehéz volt

Dzeko: A január nagyon nehéz volt

A bosnyák támadó elismerte, a Chelsea-vel kapcsolatos pletykák nagyon megviselték, de most már a Romára összpontosít.

A csatár neve többször is felmerült az angol bajnokkal kapcsolatban, azonban végül csak Emerson Palmieri lett a londoni klub játékosa, Dzeko maradt a Romában.

"Nagyon nem volt könnyű az az időszak számomra. Egy nagyon bonyolult 10 nap volt, és sajnos ez a pályán nyújtott teljesítményemen is látható volt."- jegyezte meg Dzeko.

"Viszont többet már nem akarok ezzel foglalkozni, ez már a múlt, most már előre tekintek, és a Romában akarom a maximumot nyújtani. Ahogy január végén is megjegyeztem, a Roma az otthonom, a Roma a családom. Ez mindent elmond."

"Az idei szezonban kevesebb gólt szereztem, mint tavaly, de a csapat a legfontosabb. Ha gólt szerzek, de kikapunk, mint az Atalanta ellen, az semmit nem jelent. Ha nyerünk, akkor én is örülök, habár nyilvánvaló, hogy imádok gólt rúgni."

Lehet, hogy nincs egyezés abban, hogy amint véget ért az átigazolási időszak, a Roma azonnal visszanyerte a formáját, miközben Eusebio Di Francesco egy új, 4-2-3-1-es rendszert kezdett el alkalmazni a pályán.

"Az tényleg nagyon sokat segített, plusz az elmúlt 3 meccsen Cengiz Ünder 4 gólt is szerzett, ami szintén sorsdöntő volt. Viszont minden területen fejlődnünk kell még."

"A 4-2-3-1-es rendszerben Radja sokkal közelebb játszik hozzám, miközben van még két középpályás mögöttünk. Jönnek az eredmények, szóval egyértelmű, hogy valami megváltozott. Azt nem mondhatom, hogy a 4-3-3-as rendszerben rosszul játszottunk, de volt egy rosszabb időszak, ezért mindenképpen változásra volt szükség."

"Nagyon fontos, hogy most nem ülhetünk a babérjainkon, hiszen sorozatban három győzelem még nem elég. Az első négy helyért nagyon szoros a harc, és a többiek sem fognak folyton kikapni. Remélem, hogy a következő 3 hónap fantasztikus lesz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko