Dzeko: A csúcson vagyok

Dzeko: A csúcson vagyok

A Roma bosnyák támadója elismerte, pályafutása legjobb formájában van jelenleg.

A csatár hétvégén a Milan ellen duplázott, ezzel már 27 gólnál jár a bajnokságban, míg az első római szezonjában mindössze 8-ig jutott.

"Boldog és büszke is vagyok egyben. Nagyon keményen dolgoztam a felkészülési időszakban és a szezon során végig. Amikor a Wolfsburgban 36 gólt szereztem, akkor még csak 22-23 éves voltam, nagyon fiatal, a pályafutásom kezdete volt még csak."- mondta a támadó a klub hivatalos honlapjának.

"Sokan azt gondolják, hogy ha egy játékos öregszik, akkor rosszabb is lesz, de én nagyon örülök annak, hogy az én esetemben nem így van. Ez nem kor kérdése, egyszerűen mindent bele kell adni."

"Az első év mindig egy kicsit más, de nem tudom miért. Nekem kicsit tovább tart a vártnál, mire megszokom a dolgokat. Tavaly sem sikerült megmutatnom az igazi tudásomat, de a felkészülési időszakban keményen dolgoztam és szerintem most már sikerült megmutatni mit tudok."

"Ha rosszul sikerült meccseid vannak, akkor az mindig a te hibád, de az is igaz, hogy akkor nem tudtam a csapattal készülni a szezon előtt."

"A Manchester Citynél voltam és mondtam Pellegrininek, hogy távozni akarok. Emiatt nem játszottam a barátságos meccseken, a Roma ellen sem, mert azt mondtam, hogy a jövőbeli csapatom ellen nem akarok pályára lépni."

"Egyetértett velem és azt mondta, jól tettem, hogy nem játszottam. Pedig a barátságos meccsek nagyon sokat tudnak adni."

"A kedvenc gólom? Az első mindig különös, ráadásul azt a Juventus ellen szereztem, Európa egyik legjobb csapata ellen. Végül nyertünk is, ezért különösen jó volt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, interjú