Dybala: Nagyon várom már, hogy pályára léphessek a szurkolók előtt

Dybala: Nagyon várom már, hogy pályára léphessek a szurkolók előtt

Miután szerda délután hároméves szerződést írt alá a klubbal, Dybala leült beszélgetni arról, hogy milyen reményeket fűz pályafutása új fejezetéhez.

Szia Paulo és üdvözöllek. Milyen érzés a Roma játékosának lenni?

"Először is nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Izgatott vagyok, hogy hosszú várakozás után végre pályára léphetek majd. Nagyon szerettem volna megismerni az új csapattársaimat, az edzőt és mindenkit, aki a Románál dolgozik. Örülök, hogy itt lehetek."

Az elmúlt napok meglehetősen mozgalmasan teltek. Neked milyen volt?

"Igen, a tárgyalások nagyon gyorsan lezajlottak a hétvégén. Minden nagyon gyorsan történt. Alig vártam, hogy elkezdhessem, így gyorsan döntöttem, és miután a klub elvégezte az összes szükséges ellenőrzést, aláírhattuk a szerződést."

Mi győzött meg, hogy a Romát válaszd?

"Sok minden. Beszéltem a vezetőedzővel, az általános igazgatóval, az elnökkel és a klub tulajdonosaival. Ezek voltak a fő okok. Nagyon meggyőzőek voltak, és ez fontos volt számomra. Ráadásul a mester nagyon világosan elmondta az elképzeléseit. Ez volt az egyik legfontosabb dolog. De nyilvánvalóan az is nagyszerű, hogy a Romáért játszhatok, és mindaz, amit ez a városnak, Olaszországnak és a világnak jelent."

Van még valaki, akinek szeretnél köszönetet mondani?

"A családomnak és a barátaimnak a folyamatos támogatásukért. Ők szorgalmazták, hogy ide jöjjek, és nagyon boldogok. Aztán azoknak az embereknek, akik velem dolgoznak és segítenek nekem minden nap, és természetesen a Roma-szurkolóknak, akik mindent megtettek azért, hogy meggyőzzenek abban, érdemes ide igazolnom."

Említetted José Mourinhót, aki egy nagyszerű edző. Mit gondolsz a vele való közös munkáról?

"Mindenki tudja, ki Mourinho, mit ért el a futballban és mire képes. Izgalmas beszélgetés volt, és sokáig beszélgettünk. Nagyon kellemes beszélgetés volt."

"Volt szerencsém minden idők legnagyobb játékosaival játszani, most pedig minden idők egyik legnagyobb edzőjével dolgozhatok majd együtt."

Mik a személyes céljaid a szezonra?

"Először is csúcsformába akarok kerülni, hogy mentálisan és fizikailag is egy szinten legyek a többi játékossal, és segítsem a csapatot a munkámat végezve. Szeretném segíteni a csapatot abban, hogy sok-sok győzelmet érjen el, azzal a mentalitással, amit az elmúlt szezonban az edzőnek köszönhetően elsajátítottak, és a saját tapasztalataimmal."

"Természetesen a világbajnokság itt van a küszöbön, így minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy segítsem ezt a csapatot, és a lehető legjobb formában jussunk el a tornára, majd remélhetőleg a szezon végén sikerülhet valami trófeát bezsebelni."

Láthattad a Roma fejlődését az elmúlt években. Mi a benyomásod kívülről?

"A Roma világhírű, és már azelőtt is tudtam róluk, hogy Olaszországba jöttem volna, az itt játszó játékosok miatt. Az elmúlt években sokat fejlődött a klub."

"Kívülről az embernek az a benyomása, hogy ez egy komoly klub, és most, hogy itt vagyok, közelről is láthatom. Úgy gondolom, hogy az a trófea, amit a klub az elmúlt szezonban nyert, egyértelműen jelzi az itt folyó munkát."

"Rengeteg cél van még előttünk, és remélhetőleg együtt el tudjuk érni őket."

Talán úgy hozta a sors, hogy hamarosan itt, Rómában is megünnepelheted a híres gólodat.

"Imádom ezt a várost. Gyerekként rengeteg filmet láttam a történelméről és a gladiátorokról, szóval igen, egyértelműen ez volt a végzetem!"

Miért döntöttél a 21-es számú mez mellett?

"Beszéltem az általános igazgatóval, és megkérdezte, hogy akarom-e a 10-es számot, ami természetesen olyan jelentős itt, mindazok miatt, amit Francesco Totti tett. Úgy gondolom, hogy ennek a meznek és ennek a számnak az övé kell maradnia, mert ő hihetetlen sokat jelent a városnak és a szurkolóknak. Megköszöntem neki, mert egy ilyen mez viselése nagy tiszteletet és felelősséget igényel."

"Még mindig az ő mezének tekintem. Talán egy nap majd én is viselhetem, de egyelőre örülök, hogy a 21-es számot hordom majd, ami az a szám, amit akkor viseltem, amikor elkezdtem sikeres lenni. Remélhetőleg most már itt is elkezdek sikeres lenni."

A Roma szurkolói nagyon szenvedélyesek. Készen állsz arra, hogy találkozz velük?

"Amikor az Olimpicóba jössz játszani a Roma ellen, nekünk, dél-amerikaiaknak olyan, mintha Argentínában vagy Brazíliában játszanánk. Ez egy nagyon hasonló fajta szurkolás, amit Európában nehezebb megtalálni. Ellenfélként jó egy ilyen pályán játszani, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolókkal a hátad mögött nagyon különleges ott játszani."

Láttad a május 26-i ünnepségeket? Megértetted, hogy a szurkolók milyen kapcsolatban vannak a városukkal, a klubbal?

"Láttam a képeket, igen. Beszéltem az új csapattársaimmal arról a napról, és elmondták, milyen hihetetlen volt, ahogy a szurkolók ünnepeltek és megköszönték nekik. Ez csak azt mutatja, hogy mennyire fontos a futball ennek a városnak és ennek a csapatnak."

"Labdarúgóként az, hogy ennyi támogatást kapok a szurkolóktól jó és rossz időkben egyaránt, nagyon sokat jelent."

A szurkolók teljesen megvadultak a közösségi médiában az érkezésedet várva. Van valami üzeneted számukra?

"Szeretném megköszönni nekik az összes üzenetet. Nehéz mindre válaszolni, mert olyan sok van belőlük. Remélem, hamarosan megismerhetem őket Rómában, láthatom a szenvedélyüket és adhatok nekik valami okot a szurkolásra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Dybala, interjú