Digne: Spalletti alatt nagyon sokat fejlődtem

Digne: Spalletti alatt nagyon sokat fejlődtem

A Roma szélsője elismerte, Spalletti érkezése óta nagyon sokat fejlődött, valamint bízik abban, hogy sikerül megszerezni a második helyet.

A Roma hetfő délután a Napolit fogadja és a mérkőzés komoly jelentőséggel bír a második helyet illetően, azonban Lucas Digne bízik benne, hogy az elmúlt fordulóban történt hihetetlen fordítás elegendő önbizalmat adott a csapatnak ahhoz, hogy legyőzzék a riválist.

"Micsoda legenda, micsoda kapitány. Nagyon sokat tanultam tőle, Totti egy nagyszerű ember. Hatalmas megtiszteltetés, hogy vele játszhatok egy csapatban."- utalt vissza Digne Totti szerda esti, Torino elleni fordítására.

A Roma 4 fordulóval a vége előtt 5 pontos hátrányban van a Napolival szemben, azonban a francia játékos szerint ez nem leküzdhetetlen akadály.

"Szeretnénk elvenni a Napolitól a második helyet, erre az évre ez a célunk, mert a Juventus már nagyon messze van. Otthon fogadjuk a Napolit, ami nagy előny különösen azért, mert március 13 óta veretlenek vagyunk a bajnokságban."

Mindeközben a 22 éves játékos egyre támadószelleműbb szerepkört tölt be a csapaton belül, aminek következményeként 3 gólt szerzett már és adott 5 gólpasszt.

"Olaszország a legtökéletesebb hely ahhoz, hogy taktikailag és a védekezésben fejlődjön az ember, ami nekem, mind védőnek sokat számít. Viszont mostanában sokkal bátrabban megyek már előre, hiszen az edzőm is ezt kívánja meg tőlem és én nagyon élvezem ezt."

"A futballban minden a kemény munkáról és az elérendő célokról szól, ami persze azzal jár, hogy folyamatosan fejlődni kell. Például az Atalanta elleni gólom első jobblábas találatom volt, amit felnőtt csapatban szereztem. Ez pedig nem a véletlen műve, mert Spalletti kijelentette, szeretné, ha többet használnám a jobb lábamat és ezen az egész edzői stáb sokat dolgozott. Jó látni, hogy van eredménye."

Digne csak kölcsönben szerepel a Romában, azonban ő már többször is kijelentette, hogy szeretne hosszútávon az olasz csapatnál maradni.

"Nagyon élvezem és előnyös számomra, hogy sokat játszhatok. Érzem az edző és a stáb bizalmát, ami nagyon fontos egy játékos számára. Egy ilyen klubnál, mint a Roma sokat lehet fejlődni, ezért elismerhetem, szeretnék itt maradni."

Forrás: goal.com

Címkék: AS Roma, Digne