Diawara: A klub nagyon akart engem

Diawara: A klub nagyon akart engem

Hétfő délután a klub hivatalosan is bemutatta Amadou Diawarát, a Napolitól érkező középpályást.

Játszottál már két, és három fős középpályán, de melyik az, amelyik jobban fekszik neked?

"Leginkább a 3 fős rendszert szoktam meg, de hozzászoktam a 2 fős középpályás felálláshoz is. A legfontosabb az, hogy azt csináljam, amit az edző kér tőlem."

Hogy érzed magad fizikáisan? Elég korán visszatértél a szabadságról...

"Igen, lerövidítettem a szabadságom azért, hogy mihamarabb itt lehessek, hogy megismerhessem a csapattársaimat és az edzőt. Ez a pár plusz edzésnap segíteni fog felépülni az Afrika Kupán játszott meccsek után. Jól érzem magam, és most azon vagyok, hogy minél előbb elérjem a legjobb formám."

Mi a Roma minimális elvárása az idei szezonra?

"Az idei év fő célja, hogy visszajussunk a Bajnokok Ligájába. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez sikerüljön."

A Roma ugródeszka számodra, vagy végállomás?

"Nagyon motiváltan érkeztem ide, mert tudom, hogy ez egy nagy klub. Mindent beleadok majd, hogy a csapat segítségére legyek, és hogy elérje azokat a célokat, amiket megérdemel."

Mikor elhagytad a Bolognát, miért választottad a Napolit a Roma helyett?

"Ha nem ide jöttem, akkor az azért volt, mert Isten így akarta. De már nem számít, most már arra összpontosítok, hogy jól szerepeljek itt."

Mit kért tőled Fonseca?

"Azt tudom, hogy a középpálya nagyon fontos az edző számára, mert tőlünk várja el, hogy felhozzuk a labdát. Amikor pár héttel ezelőtt felhívott telefonon, az hatalmas dolog volt számomra. Megtiszteltetés számomra, hogy ő fog edzeni."

Hogyan alakultak a tárgyalások a Romával?

"Úgy érzem, a Roma komoly erőfeszítéseket tett a megszerzésem érdekében. Köszönettel tartozom a klubnak és az edzőnek a belém vetett bizalom miatt, és remélem, hogy vissza tudom majd fizetni."

Milyenek a benyomásaid a szurkolókról, mit gondolsz, mit adhatnak a csapat számára?

"Játszottam az Olimpicóban ellenfélként, és láttam, hogy milyenek a szurkolók, nagyon mély benyomást tettek rám. Csak annyit tudok mondani, hogy minden egyes edzésen a maximumot fogom nyújtani, és minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy a csapat sikeres legyen."

Guinea volt szövetségi kapitánya Ngolo Kantéhoz hasonlított téged, mit gondolsz erről?

"Nem is tudom, Kante egy top játékos. Nem igazán mondanám azt, hogy sokszor játszottam úgy, mint ő. Nekem a példaképem Yaya Touré, benne sokkal jobban látom önmagam."

Nem nehéz úgy a Romához igazolni, hogy előtted olyan középpályások játszottak itt, mint Radja Nainggolan, vagy Kevin Strootman?

"Ők nagyszerű játékosok, láttam őket játszani, és akárhányszor játszottam ellenük, mindig komoly problémákat okoztak nekem. Én még fiatal vagyok, és remélem, hogy az edzéseken és a meccseken nyújtott teljesítményemmel elérhetem majd azt, ami nekik sikerült, vagy akár még többet is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Diawara, interjú