Di Francesco: A második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk

Di Francesco: A második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk

Kétszer is vezetett a Roma a Fiorentina ellen az első félidőben, azonban a hazaiak mindkétszer kiegyenlitettek, végül a második felidőben zárta le a mérkőzést a fővárosi együttes.

Ezzel a győzelemmel a Roma egy 12 meccses idegenbeli győzelmi sorozatot állított fel a Serie A-ban.

Még egy csapat sem nyert 12-szer idegenben a Serie A-ban eddig. Ma két kapott gól ellenére újra sikerült nyernie a csapatodnak.

"Ezek a gólok voltak ebben a bajnokságban az elsők, amiket idegenben kaptunk. Jó kis meccs volt, igen lüktető. Az első félidőben úgy tűnt, hogy úgy alakul a meccs, ahogy szeretnénk, aztán gólt kaptunk. Tisztában voltunk azzal, hogy a Fiorentina mennyire jó csapat, és ezt most is megmutatták. Várható volt, hogy a Crotone elleni vereséget követően bizonyítani szeretnének. Jó csapat, és biztosíthatok mindenkit afelől, hogy itt sosem könnyű nyerni."

Mentálisan úgy tűnt, hogy mindig van valami plusz extra. Mindenki teljesen nyugodt attól függetlenül, hogy ki az ellenfél.

"Azt kell mondjam, hogy a második félidőre változtattunk a terveinken. Az első gólunk után kicsit kiengedtünk, és nem igazán védekeztünk megfelelően, pedig ez volt az, aminek segítségével eljutottunk idáig. Kicsit naívak voltunk, ezért egyenlíthetett ki a Fiorentina. Azok a csapatok lehetnek sikeresek, akik hozzák a fontos meccseiket."

"Kicsit tartottam ettől a meccstől, mert a Chelsea elleni hétközi BL találkozó után megvolt a kockázata annak, hogy kicsit elbízzuk magunkat, ehhez képest az első félidő ingadozó játékát követően megfelelő választ adtunk a második játékrészben."

Látszik, hogy bízol Gersonban, aki remek teljesítménnyel hálálta ezt most meg.

"Már akkor figyeltem, amikor még a Sassuolo mestere voltam, bár akkor még feljebb játszott, ahogy ma is. Én középpályásként számítok rá, mert ez az a poszt, ahol biztos, hogy tud játszani, viszont fantasztikus technikája van, és ballábas játékosként nagyon jó teljesítményre képes a szélen. Ma remek meccse volt, nagyon sokszor behúzott középre, és ezzel színesítette a játékunkat."

"Viszont itt emelném ki és dicsérném meg Edin Dzekót, aki folyamatosan a 90 perc alatt végig futott és megtett mindent annak érdekében, hogy megakadályozza a Fiorentina kontráit. Ez a fajta csapatszellem nagyon fontos. Még ha nem is szerez gólt, Edin nagyon fontos láncszeme ennek a csapatnak."

Mi történt, hogy két gólt is kapott a csapat ma?

"A figyelmünk néha kicsit lankadt, de hibák előfordulnak. Az egyik gólunkat úgy szereztük, hogy még az ellenfél térfelén visszaszereztük a labdát. Amikor nálad van a labda kockáztatnod kell, de az egyértelmű, hogy az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik."

Hogyan fejlődik a csapat úgy általánosságban? Úgy tűnik, hogy egyre jobb a csapat minden téren.

"Ennek a csapatnak tisztában kell lennie azzal, amit csinál. Mennünk kell előre és már az ellenfél térfelén le kell támadnunk, a góljaink is így születtek ma. Ez a típusú játék az, ami jellemez minket. A bekapott gólok pedig annak az eredménye, hogy túlságosan visszahúzódtunk. Annak ellenére, hogy elég sokszor hagytunk szabad területeket, végig remek munkát végeztünk védekezésben, ami a kemény munka eredménye. A legfontosabb az, hogy a játékosaim miként gondolkodnak: el kell érjem, hogy amit játszatni akarok velük, azt átültesség a gyakorlatba, ez pedig ma tökéletesen sikerült."

A nyáron volt egy pont, amikor türelmet kértél...

"Nem az én felelősségem az emberektől türelmet kérni, én csak a munkámat végzem a pályán. Az emberek hajlamosak szkeptikusak lenni akkor, amikor valakit nem ismernek. Az edzéseken elmondtam, hogy mit szeretnék játszatni, megmutattam néhány top játékosnak, hogy miként léphetnek egyet előre. Nagyon örülök az idegenbeli győzelmi sorozatnak, ami Luciano Spalletti tavalyi munkájával kezdődött. Remélem, hogy tudjuk folytatni, és sikerül a saját munkámmal rekordot elérni."

Most válogatott szünet jön, utána pedig a római derbi. Az a meccs a bajnoki cím kihívói közötti mérkőzés lesz?

"Nem hiszem, hogy egy meccs bármiről is döntene. A derbi persze nem hasonlítható a többi meccshez, ezt játékosként is megtapasztaltam. Nem illik bele a bajnokság tágabb kontextusába, de megpróbáljuk megszerezni a három pontot, mert az hatalmas lökést adhatna nekünk a későbbiekre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Fiorentina, Serie A