Di Francesco: Voltak a meccsnek pozitívumai

Di Francesco: Voltak a meccsnek pozitívumai

Hiába javult fel a Roma játéka a második félidőre, végül 1:0-ra kikapott a listavezető otthonában.

"Túlságosan idegesek és bizonytalanok voltunk az első félidőben, de a másodikban végre felvállaltuk a párharcokat, és sikerült többször birtokolni a labdát."- kezdte a mérkőzés utáni nyilatkozatát a Roma mestere.

"Voltak szép támadásaink, ahol sokszor csak az utolsó jó labdaérintés hiányzott. A két csapat közötti egyik különbség az, hogy ők tudtak kapura rúgni. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapat által mutatottakkal."

"Szerettem volna a középpályát kicsit sűrűbbé tenni, ezzel megadva a lehetőséget Kolarovnak, hogy hátulról felmehessen a támadásokkal. Azt akartam, hogy fizikálisan tegyük oda magunkat amennyire csak lehet, és ez sikerült is, sok dologban jól teljesítettünk, de voltak olyanok, amikben nem."

"Ami pozitívuma volt ennek a meccsnek az, hogy a csapat hozzáállása megfelelő volt, és az, hogy felvállaltuk az egymás elleni harcokat a pálya minden területén. A helyzeteinket továbbra sem tudjuk értékesíteni, de az sem volt jelentéktelen dolog, hogy a második félidőben sokáig a saját térfelén tudtuk tartani a Juvét. Sajnos hiányzott az ész, és a tapasztalat ahhoz, hogy sokszor helyes döntést hozzunk."

Patrik Schick megint teljesen hatástalan volt támadásban, szinte semmi komoly helyzete nem akadt.

"Mindannyian többet várunk, de ma nem volt könnyű a helyzete. Az viszont biztos, hogy több kapuralövést várunk tőle, és bizonyos helyzetekben sokkal jobban elmozoghatott volna az üres területekre."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Juventus, Serie A