Di Francesco: Újra olyan csapatnak kell lennünk, mint a BL-ben voltunk

Di Francesco: Újra olyan csapatnak kell lennünk, mint a BL-ben voltunk

A Roma mestere reméli, hogy sikerül a szünetet felhasználni a csapat formájának visszanyerésére.

A Roma az őszi szezon legrosszabb formájában fejezte be a tavalyi évet, ezért Eusebio Di Francesco reméli, a szünetben sikerül összeszednie magát a csapatnak.

"Teljesen más eredményekkel akartunk elmenni a szünetre, de sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, viszont ez a hét jó lesz arra, hogy nem csak fizikálisan, de mentálisan is feltöltődjünk, és megtaláljuk újra a fókuszt és az önbizalmat, ami az utóbbi meccseken hiányzott."- jegyezte meg a Roma mestere.

"20 csalódást keltő nap van a hátunk mögött, de nem akarom elfelejteni azokat a jó dolgokat, amiket előtte csináltunk. Vissza kell térnünk oda, ahol 1 hónappal ezelőtt voltunk."

"Mindenek felett arra számítok, hogy a srácok motiváltak és lelkesek lesznek annak érdekében, hogy újra rátaláljunk arra az útra, amin voltunk."

"Én vagyok az első, akivel kezdeni kell, be kell jutni a játékosok fejébe, és tisztába kell tenni azt, hogy nem lehetünk az a csapat, amelyik az Atalanta ellen az első félidőben játszott, sokkal inkább azok vagyunk, akik megnyerték a BL csoportjukat, és akik komoly gondokat fognak okozni az előttünk álló csapatoknak."

A mestert megkérdezték a Radja Nainggolannal kapcsolatos helyzetről is, miután a középpályás fegyelmi okok miatt kimaradt a legutóbbi meccskeretből.

"Nainggolan volt az első, aki elnézést kért. A vezetőséggel a nézőtérről tekintette meg a mérkőzést. Ez egy etikai és erkölcsi döntés volt a történtek után."

"Viszont ő mindig is a csapat tagja volt, mindössze erre a mérkőzésre maradt ki. Mindig a csapattal edzett, az Inter ellen pedig kezdeni fog."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco