Di Francesco: Tudjuk, hogy az Atalanta mennyire jó az élcsapatok ellen

Di Francesco: Tudjuk, hogy az Atalanta mennyire jó az élcsapatok ellen

A Roma holnap az Atalanta vendégeként lép pályára Bergámóban, ahol a fővárosi együttesre egy nagyon nehéz megmérettetés vár.

Hosszabb kihagyás után Daniele De Rossi újra a csapattal edzett. Hogy ment neki az edzés, bevethető lesz holnap?

"Elégedett vagyok azzal, ahogy ment neki az edzés. A Genoa elleni meccsen már ott volt a kispadon a csapattal, de az sokkal inkább a morális egység miatt volt. Most viszont már tényleg elérhető, viszont 90 percet még nem tud végigjátszani, de a térde jól bírta a terhelést."

Mi a helyzet az Atalantával, hiszen az egyik legjobb formában lévő csapatról van szó?

"Én nagyon sokra tartom Gian Piero Gasperinit, aki egy igazán erős, és technikás csapatot rakott össze. Tudja, hogy mit vár el a csapattól, ők pedig tökéletesen megvalósítják azt, amit az edzéseken gyakorolnak. Emiatt nagyon nehéz meccsre számítok egy olyan csapat ellen, amelyik mindig jól teljesít az élcsapatok ellen."

A Torino elleni meccshez hasonlóan Zaniolo holnap is a szélen fog szerepelni?

"Kisebb fizikális problémáink voltak az edzésen Florenzivel és Pellegrinivel, őket még meg kell vizsgálnunk holnap. Viszont több működő lehetőségünk is van, ehhez viszont mérlegelnem kell bizonyos dolgokat. Florenzi, Kluivert és akár Schick is játszhat ott, ezeket majd el kell még döntenem."

Milyen állapotban van Dzeko?

"Javul az állapota, jól ment neki az edzés, folyamatosan tudott edzeni egész héten. Sokkal fontosabb a mentális állapota, mert ez az, ami a csatároknál meghatározó ahhoz, hogy gólokat szerezzen. A Torino ellen sokat tett a csapatért, hiszen egy roppant okos, a csapat mozgását jól ismerő játékosról van szó. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra gólokat fog szerezni."

Négy játékost is közel került az eltiltáshoz a sárga lapok miatt, ebből hárman középpályások. Ez is befolyásolhatja a kezdőcsapat kiválasztását?

"Ezzel nem foglalkozom. A megfelelő csapatot fogom kiküldeni az Atalanta ellen. Majd csak azt követően fogok ezzel foglalkozni."

Karsdorpban van annyi, hogy sorozatban három meccsen is pályára lépjen?

"Szerintem igen. Volt ideje regenerálódni a héten, és bizonyos edzéseken még pihenhetett is, amikor neki lazább feladatok voltak előírva. Santon mellett ő van most versenyben a szélső védő posztjáért."

Az Atalanta is versenyben lehet a negyedik helyért?

"Nekünk mindent meg kell tennünk, hogy megszerezzük a negyedik helyet. Az Inter nagyjából fellélegezhet most, de tudjuk, hogy minden meccsen jól kell teljesíteni ahhoz, hogy megszerezd a szükséges pontokat. Az Atalantával mindenképpen lehet számolni, de rájuk még a kupában is figyelni kell. Egyértelműen egy félelmetes ellenfélről van szó, mert hazai pályán bármire képesek, annyira erősek."

Mi a véleménye az atalantás Gianluca Manciniről?

"Ugyanazt mondom, mint legutóbb: nem fogok olyan játékosról beszélni, aki nem a Roma játékosa, főleg nem az átigazolási időszakban."

Steven Nzonzi újra bevethető?

"Mivel egy fizikálisan nagyon erős csapat ellen fogunk játszani, ő mindenképpen hasznos lehet a pályán. Egész héten edzett, és felépült már abból a sérülésből, ami volt neki."

Van olyan fiatal játékos, akit kölcsönadhat a Roma most télen?

"Kiértékeljük a helyzetet, de még túl korai az egész. Ehhez minden félnek bele kell mennie a dologba, és ebben az esetben figyelembe kell vennünk a szóban forgó játékosok igényeit és akaratát. Ők a Roma játékosai, akik fontosak nekünk. Amennyiben nem kapnak elegendő játékidőt, úgy mérlegelnünk kell a helyzetet. A sportigazgató ezen dolgozik, nekem mindössze a pályán folyó dolgokkal kell foglalkoznom."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Atalanta, Serie A