Di Francesco: Tudjuk, hogy a mélyen védekező csapatok ellen élesebbnek kell lennünk

Di Francesco: Tudjuk, hogy a mélyen védekező csapatok ellen élesebbnek kell lennünk

A Roma szombat délután a Torino együttesét fogadja a bajnokság 20. fordulójában.

Mi a helyzet a sérültekkel?

"Manolasz szinte biztos játszani fog. Az elmúlt 3 napban végig a csapattal edzett, és úgy tűnt, minden rendben van vele, szóval ott lesz a pályán. Florenzi még nem épült fel teljesen az influenzából, ezért még nem tudni, hogy tud-e majd játszani. Jelenleg Mirante, De Rossi, Juan Jesus és Diego Perotti nem áll a rendelkezésemre. Ami Nzonzit illeti, ma edzett a lábsérülése óta először a csapattal, szóval őt még meg kell majd vizsgálni."

Hogyan fog játszani a csapat a Mazzari féle Torino ellen?

"Mindent tudok Walterről, és hogy milyen edző ő. Elég sokszor néztünk már farkasszemet egymással. Tudom, hogy miként közelíti meg a meccseket, és hogy mit játszanak a csapatai: minden egyes részletre odafigyel, a csapatai pedig védekezésben nagyon képzettek. A Torino jó csapat, amit ebben az évben megmutattak azzal, hogy remekül szerepelnek idegenben. Veszélyesek a kontráik, és a Torino az egyik olyan csapat, amelyik a legtöbbször szerzi vissza a labdát az ellenfél térfelén."

Ki fog kezdeni holnap Schick és Dzeko közül?

"Egyikőjük sincs tökéletes állapotban, amit mindenképpen figyelembe kell vennem. Talán Edin van egy kicsit előrébb Schickhez képest. A héten nem volt a legjobb formájában, bár az edzéseken már egyre jobb volt. Örülök annak, hogy elől két jó lehetőségem is van, különösen, hogy Schick az utóbbi időben rendszeresen játszott."

Az átigazolási piacon milyen lépésekre számít?

"Én bízom Monchiban, és abban, amit csinál. Mérlegeli a lehetőségeket, de abban megegyeztünk, hogy nincs szükség új játékos igazolására csak úgy. Amennyiben viszont lesz olyan lehetőség, amivel mindenképpen segíthetünk a céljaink elérésében, akkor azt kihasználjuk. Egyébként nincs szükségünk új játékosra."

Mennyi ideig nem számíthat De Rossira?

"Erről már beszéltünk: sajnos eléggé szokatlan sérülése van, és sajnos sosem lehet tudni, hogy a térd miként reagál. Újra futni kezdett, és reméljük, hogy a jövő héten már a csapattal fog edzeni. Aztán majd meglátjuk, mert az edzések dinamikája, a mozgások mások, amikor a többiekkel edzel, és csak akkor fogjuk ténylegesen látni, hogy milyen állapotban van a térde."

Mit gondol arról, hogyan illene a Romába Andrea Belotti?

"Nem akarok olyan játékosról beszélni, aki nem a Roma játékosa."

Karsdorp és Pastore kezdeni fog holnap, vagy túlságosan fáradtak a hétközi mérkőzés miatt?

"Amikor sérülésből épül fel valaki, akkor általában a harmadik meccs a kritikus, nem a második. Holnap vagy Rick, vagy Santon kezd majd. Ami Pastorét illeti, sokszor hallom, hogy az emberek azt mondják nem valami gyors, de ő nem egy sprinter. Ő a labdát futtatja. Október óta nem játszott teljes meccset, és az a tény, hogy most 90 percet játszott, mindenképpen jó jel. Neki folytonosságra van szüksége, de ne ítélkezzünk felette amiatt, mert nem gyors. Ami a játékot illeti, Karsdorpnak van erre nagyobb esélye."

Mi a helyet Luca Pellegrinivel?

"Pellegrininek fejlődnie és javulnia kell. Dolgoznia kell a fizikális állapotán, valamint a játék taktikai és technikai elemein."

Mit gondol, nehéz dolga lesz a csapatnak a Torino ellen?

"Amikor az ellenfelünk mélyen beáll védekezni, olyankor nagyon nehezen találunk területet a támadáshoz, ez igaz. Ez egy olyan meccs lesz, amit mindenképpen meg kell nyernünk, szükségünk van a 3 pontra, ezért miamarabb megpróbálunk majd gólt szerezni. Az ilyen csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani."

Kluivert és El Shaarawy közül ki fog játszani?

"Kluivert jobb formában van, szóval inkább ő fog kezdeni."

Ki lesz a csatárok mögött az irányító, Zaniolo, vagy Pastore?

"Zaniolo rendszeres játéklehetőséget kap, szóval nem kizárt, hogy most is kezdeni fog. De ne adjunk Mazzarinak ekkora előnyt, hogy ilyenekről beszélünk..."

Mit gondol, a Roma kilábalt a hullámvölgyből?

"Szerintem sokat fejlődtünk, de ez már sokszor előfordult, majd újra elvesztettük a formánkat. Remélem, hogy ez többször nem fordul már elő."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Torino, Serie A