Di Francesco tudja, hogy van még miben fejlődni

Di Francesco tudja, hogy van még miben fejlődni

Az Atletico Madrid elleni döntetlent követően Di Francesco elismerte, csapatának van még miben fejlődnie.

A kedd esti találkozón a Roma 0:0-ás döntetlent játszott a spanyol Atletico Madriddal, ezzel megszerezte az első pontját a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Di Francesco külön kiemelte Alisson remek teljesítményét, valamint elárulta, a második félidő közepén változtatnia kellett a taktikán annak érdekében, hogy biztosan megszerezze a csapat az egy pontot.

"Egy nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, a meccs vége felé többször szerencsénk volt, a kapusunk pedig bemutatott jó pár remek védést, miközben az Inter ellen szerencsénk sem volt."- foglalta össze röviden a meccset a Roma mestere.

"Az első félidő jól sikerült, majd a félidő után fizikálisan sokkal halványabbak voltunk és elkezdtük elveszteni a labdát. Emiatt változtatnom is kellett a taktikai felálláson, mert már nem tudtuk tartani őket, de végül sikerült kicsit kiegyensúlyozni a csapatot."

"Az első 60 percben jók voltunk, de ezt követően elég sokat szenvedtünk. Viszont a mentalitás és a játékstílus az első félidőben nagyon jó volt. Talán néha kicsit többet kockáztattunk és hagytunk pár hosszú indítást, amivel megindult az ellenfél, de ezek azok a hibák, amiket meg kell szüntetnünk."

"Alisson meghatározó volt a meccsen és remélem, hogy hasonlóan véd majd a későbbiekben is. A top csapatoknak top kapusuk van."

Úgy tűnt, hogy a csapat elfáradt a második félidőre, ez pedig fizikai problémákat vet fel a játékosokkal kapcsolatban.

"Ez számomra is rejtély."- ismerte el Di Francesco.

"Az ICC mérkőzések miatt nem volt meg a folytonosság az edzéseinkben és lehet, hogy most majd egy kicsit még keményebben kell dolgoznunk. Azok a játékosok, akik már Pinzolóban is velem voltak, mint például Perotti és Juan Jesus, ők jobb formában is vannak, ők fizikálisan is jobban bírták a játékot."

"De van még miben fejlődnünk, persze jó lenne, ha már most sokkal erősebbek lennénk. De meg fogunk vizsgálni mindent és meglátjuk, hogy miként tudjuk a csapat fizikai állapotát kicsit feljavítani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Bajnokok Ligája, Atletico Madrid