Di Francesco: Továbbra is hiányzik a gyilkos ösztön

Di Francesco: Továbbra is hiányzik a gyilkos ösztön

A Roma holnap délután a Sampdoria együttesét fogadja a Stadio Olimpicoban, a Serie A 12. fordulójában.

A mentális, vagy a fizikai tulajdonságok fontosabbak abban, hogy a csapat túllendüljön a nehéz időszakon?

"Mindkettőre szükség van, ahogy a technikai képességekre is. Mindegyikben jónak kell lennünk ahhoz, ha versenyképesek akarunk lenni, és tovább akarunk fejlődni, különösen otthon."

Milyen állapotban vannak a játékosok a sok meccset, és egy moszkvai utazást követően? Lesznek változások holnap?

"Mindenképpen változtatni fogok pár dolgon, de még át kell gondolnom, és végül csak a délutáni edzés után fogok dönteni. Nem akarok túl sokat változtatni, de egy Sampdoria ellen mindenképpen friss játékosokra van szükségem, mert a genovai csapat nagyon gyors, ezért nekünk is mentálisan és fizikálisan felkészültnek kell lennünk."

Schick vagy Dzeko kezd majd a középcsatár posztján?

"Ez is olyan, amit majd később döntök el. Nem kizárt, hogy mindketten szerepelni fognak, de Patrik biztosan kezdő lesz."

Mi a helyzet Justin Kluiverttel? A CSZKA ellen kimondottan jó teljesítményt nyújtott.

"Szépen fejlődik, és ez a legfontosabb. A rosszabb meccsek is mind részei a fejlődésének. Most már egyre fegyelmezettebb a pályán, és sokkal gyakorlatiasabb. Azt akarom, hogy váljon belőle mindenes játékos, aki a képességeit a legjobban használja ki a pályán. Hatalmas potenciál van benne, de fontos, hogy folytassa a fejlődést minden egyes nap. A CSZKA ellen sokszor nagyon jól döntött, de még lehet annál is jobb."

Pastore csak a lelátón volt a CSZKA elleni meccsen, vele mi a helyzet?

"Ha nem vagy a legjobb formában, akkor csak a lelátón fogsz helyet kapni. Még tegnap is volt kisebb problémája, szóval holnap nem fog játszani. Szeretném, ha a következő meccsre felépülne. Bárki kezdő lehet, és bárki felkerülhet a lelátóra. Senkinek nincs bérelt helye. Amikor Javier újra az igazi lesz, akkor a csapat fontos láncszeme lesz, de ehhez 100%-os állapotba kell kerüljön."

Ki szerepel majd De Rossi helyén? Bryan Cristante, vagy Lorenzo Pellegrini mellett más lehetőséget is figyelembe vesz?

"Igen, Ante Coric mindenképpen lehetőség, mert nagyon sokat fejlődött, de jelen pillanatban nekünk biztosra kell mennünk. Nzonzit nem áldotta meg a sors hihetetlen gyorsasággal, de az biztos, hogy folyton ott van mindenhol a pályán. Egyre jobb, és a moszkvai játéka talán az eddigi legjobb volt."

Jelenleg El Shaarawy a Roma legjobb góllövője a bajnokságban, azonban Roberto Mancini még így sem hívta meg a válogatottba. Lehet, hogy túlságosan alulértékelt játékos, vagy még mindig nem érte el a legjobb formáját?

"Nem akarom Mancini döntését kommentálni, de El Shaarawynak volt pár remek meccse már az idén. Nem állandó a jó formája, de szerintem nagyon sokat fejlődött. Én elégedett vagyok a teljesítményével, de neki nem szabad soha megelégednie magával, mennie kell előre. Fejlődik, de még képes fejlődni."

Juan Jesus és Federico Fazio is arról beszélt, hogy a bajnokságban kevésbé koncentrál a csapat. Hogyan lehetne ezen javítani?

"Sokszor mondtam már, hogy ha a Bajnokok Ligájában akarunk szerepelni, ahhoz jól kell teljesítenünk a Serie A-ban. Nyertünk Moszkvában, de egyáltalán nem voltam teljesen elégedett azzal, ahogy az utolsó fél órában játszottunk. Szép eredményeket értünk el, amikre büszke is vagyok, de ez még nem elég. Iszonyatosan bosszant, amikor azt hisszük, hogy a meccseken már eleget tettünk, nem kell több. Le kell zárnunk a mérkőzéseket, és meggyőzően kell nyernünk, hiszen ettől leszünk igazán magabiztosak. Ez mentális kérdés. Minden meccshez ugyanúgy kell hozzáállnunk. Meg kell szereznünk a három pontot. A teljesítmény egy dolog, a végeredmény egy másik, de én meggyőző teljesítményt, és ehhez párosuló kitűnő eredményt várok."

Juan Jesus játszani fog holnap?

"Nem kizárt. Szerintem jó formában van, és eddig akárhányszor lehetőséget kapott, mindig jó teljesítményt nyújtott."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sampdoria, Serie A