Di Francesco: Támadásban javulnunk kell, de magabiztos rajtot vettünk

Di Francesco: Támadásban javulnunk kell, de magabiztos rajtot vettünk

Ha nehezen is, de a Roma végül begyűjtötte a 3 pontot a Torino vendégeként.

Mit szól Edin Dzeko góljához?

"Remek gól volt. Előfordul, hogy a legegyszerűbb helyzetet is kihagyja, de hozzászoktatott már bennünket az ilyen bombákhoz is."

Justin Kluivert becserélése megváltoztatta a játékot?

"A passzjátékunk az első félidőben jobb volt, de sajnos az utolsó labdaérintések nem sikerültek. A szünet után nagyon felerősödött a Torino, mi szenvedtünk, de szerencsére a három becserélt játékos remek munkát végzett."

"Kluiverttől azt vártam, hogy készen áll majd a játékra. Azt még meg kell értenie, hogy miként verheti meg az emberét, de képes a csapatnak hatalmas pluszt adni, mint ahogy tette azt ma is."

Mivel magyarázza azokat az időszakokat a meccsen, amikor szenvedett a csapat?

"Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a Torino ellen. Minden csapat nagyon nehéz ellenfél lesz, szóval össze kell kapnunk magunkat."

Miben lehet fejlődni?

"A csapat képes mind támadásban, mind védekezésben még fejlődni. Amikor megpróbálsz helyzeteket kialakítani, akkor tisztában vagy azzal, hogy van benne némi kockázat is."

"Az én szememben a legtöbbet támasában tudunk fejlődni, mert ma sem volt meg a tiszta gondolkodás az utolsó labdaérintéseknél. Nem akarok erősen kritizálni, ahogy dicsérni sem, az egész csapatnak fejlődnie és javulnia kell."

Az elmúlt évekhez hasonlóan kemény csata várható a Juventus, a Roma és a Napoli között?

"Remélem, de a milánói csapatok is nagyon megerősödtek, különösen az Inter. Nem akarok a bajnoki címért folytatott harcról beszélni, én most csak arra összpontosítok, hogy a csapat javuljon, a fiatalal játékosoktól kezdve a tapasztaltakon át mindenki, mint például Javier Pastore, aki biztos vagyok benne, hogy nagyon sok örömöt fog még okozni nekünk."

Pastoréra visszatérve, bizonyos időszakokban középen, néha meg a szélen játszott. Mi lesz neki az igazi posztja?

"Képes a csatárok mögött irányítóként, vagy akár támadóként is játszani. Pastore nagyon jó játékos, csak időre és játékra van szüksége. Elégedett vagyok vele, de a passzjátékának javulnia kell, különösen az utolsó passzok tekintetében. Ebből a szempontból ma gyenge volt, de ez igaz az egész csapatra is."

Ez a Roma jobb lehet a tavalyinál?

"Remélem! Ezt akarjuk. Két remek játékos távozott, de őket pótoltuk. Olsen biztonságot sugárzott az egész csapatnak, eltekintve attól az apró hibától. Nem csak a védések miatt mondom ezt, hanem lábbal is magabiztos volt dacára a magasságának. Tényleg elégedett vagyok vele."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Serie A, Torino