Di Francesco: Szétesett a csapat

Di Francesco: Szétesett a csapat

A Roma mesterének egyáltalán nem tetszett csapata Atalanta ellen nyújtott teljesítménye.

A Roma már az első félidőben kétgólos hátrányba került az Atalantával szemben, majd a vendégek 10 főre fogyatkozva is tartani tudták az előnyüket, és Edin Dzeko találata is csak a szépítésre volt elég a Roma részéről, így a fővárosi együttes vereséggel kezdte az új évet.

"Az első 10 percben jól kezdtünk, majd szétestünk, és a vezető góljuk után elment az önbizalmunk. Az ilyen nem fordulhat elő, mert ha te a Roma játékosa vagy, akkor legyen hited, hogy mész előre emelt fejjel."- kezdte csalódottan a mérkőzés után a Roma mestere.

"Egyáltalán nem tetszett a teljesítményünk, a mutatott játék, de elsősorban a hozzáállás. Az utóbbi időben valóban eléggé visszaesett a játékunk. Mindannyiunknak vállalnia kell a felelősséget, és ki kell használnunk az előttünk álló szünetet arra, hogy feltöltsük az akkumulátorokat, mind fizikálisan, mind pszichológiai szempontból, mert egyszerűen nem lehetünk az a csapat, amelyket mostanában láttunk."

"A nagy kluboknál a meghatározó játékosokra van szükséged ahhoz, hogy azok vezessék a többieket. Mennünk kell tovább, hiszen azért elértünk szép sikereket, de nem szabad, hogy azokon a babérokon üljünk."

"Tanulnunk kell a mostanában elkövetett hibáinkból, és ennél nagyobb határozottságra van szükségünk ahhoz, hogy a dolgokat a mi javunkra fordítsuk."

A Roma továbbra is hatalmas góliszonyban szenved, és Di Francesco elgondolkodott azon, hogy változtat a 4-3-3-as felálláson.

"Nem is tudom megszámolni, hogy hány beadásunk volt, miközben egy függőleges irányból érkező passzból szereztünk gólt. Meg kell próbálnunk variálni a dolgokat, és észre kell venni, hogy nem mindig az a célravezető, ha ívelgetünk. Ha a sok beadás nem vezet célra, akkor fel kell rázni kicsit a dolgokat."

Nainggolan büntetésből csak a lelátóról nézte a mérkőzést, így Di Francescotól természetesen megkérdezték azt, hogy a belga játékossal nyert-e volna a csapat.

"Sosem fogjuk megtudni, hogy mi történt volna, de szeretnék ramutatni arra, hogy Radja játszott olyan meccsen korábban, amin kikaptunk. Meg kellett hoznunk egy döntést a fegyelmi szabályok, az etika, és a professzionizmus figyelembevételével. Az életben néha hozni kell nehéz döntéseket, de Radja a következő meccsen még jobban fog hajtani, mint bármikor máskor."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Atalanta, Serie A