Di Francesco: Sokkal pontosabbnak kellett volna lennünk

Di Francesco: Sokkal pontosabbnak kellett volna lennünk

A Roma mestere szerint csapata annak itta meg a levét, hogy a labdabirtoklásnál túlságosan pontatlanok voltak a játékosok.

Edin Dzeko szerint a játékvezetőben kellene lenni annyi bátorság, hogy hazai pályán büntetőt ítél a Barcelona ellen...

"A Barcelona alapból is elég erős, nincs szükségük olyan plusz segítségre, mint amit a játékvezetőtől és tőlünk kaptak ezen az estén. A csapatnak megfelelő volt a hozzáállása a mérkőzéshez, látszott, hogy akarnak a srácok, de sajnos két öngólt ajándékoztunk nekik, valamint Suareznek tálcán kínáltuk a gólszerzési lehetőséget. Saját magunkat lőttük lábon, szóval senki mást nem hibáztathatunk."

"Nem tudom a játékosokat amiatt hibáztatni, hogy ne akartak volna. 3:0 után is azt kértem tőlük, hogy legyenek továbbra is élesek, de aztán sajnos nem jól alakult a mérkőzés vége."

Úgy tűnik, hogy a Roma nem tart az ellenfeleitől, de az is igaz, hogy legtöbbször nem a jó megoldást választják a játékosok.

"Azt hiszem, hogy az eredmény nem tisztességes velünk szemben, amikor így játszottunk egy ilyen ellenfél ellen. De Rossi hihetetlen öngólt vétett, aztán számos hibát elkövettünk a saját térfelünkön. Játszottuk a saját játékunkat, de néha túl lassúak voltunk, és nem jól olvastunk bizonyos helyzeteket. Gólt kellett volna szereznünk a kevés lehetőségünkből, gondolok itt Perotti helyzetére a második félidő elején, sokkal pontosabbnak kellett volna lennünk, mert a Barca nem kegyelmez."

Ennek ellenére elismerés illeti a Romát, hogy végig egységes maradt, és már az ellenfél térfelén letámadott egy olyan csapat ellen, mint a Barca. Mennyire volt nehéz felkészülni egy ilyen meccsre?

"Legalább egy kis elismerés azután, hogy 4 gólt kaptunk. Ha a Barcelonának kevesebb lehetősége volt, az a mi játékunknak volt köszönhető. Az első gólnál nem volt szerencsénk, aztán túlságosan kapkodtunk, és az utolsó labdaérintések sosem voltak pontosak. Egy ilyen csapat ellen, mint a Barca, ki kell használni az adódó lehetőségeket. Az ember tudja, hogy gólt amúgy is kapni fog, de ha lehetőséged adódik, akkor azt ki kell használni."

Ha újrajátszhatná ezt a meccset, mit csinálna másképpen?

"Akik kezdőként léptek pályára, mind jól tették a dolgukat, ahogy a cserék, El Shaarawy, Defrel és Gonalons is. Max jól játszott, eltekintve a hibájától a negyedik gólnál. Az első félidőben jók voltunk, majd a második játékrész elején ha kicsit határozottabbak vagyunk és jobban összpontosítunk, még gólt is szerezhettünk volna. Sikerült visszaszereznünk a labdát, de sajnos sokszor döntésképtelenek voltunk. Az emberek sokszor a mi kapusunkat magasztalják, hogy mennyire jó, de az övék szinte az összes lehetőségünket kivédte ezen a meccsen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Barcelona, Bajnokok Ligája