Di Francesco: Sok szépet láttam

Di Francesco: Sok szépet láttam

A Roma mestere elismerte, az eredménynél sokkal jobban tetszett neki az, amit a pályán látott.

A Roma Edin Dzeko és Stephan El Shaarawy duplájával 3:1-re legyőzte az Udinese együttesét, és a mérkőzésbe az is belefért, hogy Diego Perotti büntetőt hibázott.

"A győzelem jó az önbizalom szempontjából, de nekem sokkal jobban tetszett az a futball, amit mindkét félidőben játszottunk. A szélső játékunk kitűnő volt, nagyon sokszor remekül indultunk meg befelé. Nagyon sok szép futballt láttam. Pszichológiai szempontból sajnálatos a végén az a bekapott gól, mert szinte az egész meccsen jól védekeztünk. Talán megérdemeltünk volna még 1-2 gólt, de elégedett vagyok a ma délutáni teljesítménnyel."

Mennyi időbe telik, mire a csapat úgy fog játszani, ahogy te akarod?

"Ezt korai kimondani. Folytatnunk kell azt, amit eddig csináltunk. A srácok kezdik az ötleteimet és az elképzeléseimet magukévá tenni és egyre magabiztosabbak. Tetszett, ahogy a meccsre készültek, mindenki keményen dolgozott védekezésben és támadásban egyaránt. Úgy kell játszanunk, mint egy csapat a pályán, és azon kívül is. Sajnálom, hogy bekaptuk a végén azt a gólt, mert a védekezésünk nem sok területet hagyott nekik a 90 perc során. Azért is kár, mert elég jól olvasható átadás volt."

Milyen érzés nyomás alatt dolgozni Rómában?

"Nem mindig könnyű az embereket megnyerni, de egy edzőnél csak a pályán látott munka számít. A játékosoknak meg kell érteniük azt, amit az edző kér tőlük. Minden nehézséggel hatalmas nyugodtsággal néztem szembe. Hiszek abban, amit csinálok és amikor a játékosok látják, hogy van értelme és haszna azoknak az utasításoknak, amiket adok, akkor még jobban követni fogják azokat. Ez sokkal könnyebbé teszi a dolgokat mindenki számára."

Mi a véleményed El Shaarawyról?

"Én vele kezdőként számolok. Ebben a csapatban mindenki fontos. A nyáron Stephánnak volt egy kisebb sérülése, de ő az egyik legjobb szélsőnk. Az én játékomban azt várom el tőle, hogy minél többször kerüljön a 16-oson belülre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Udinese, Serie A