Di Francesco: Sehol nem voltunk a második félidőben

Di Francesco: Sehol nem voltunk a második félidőben

Csalódást keltő, 2:0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Roma a Milan együttesétől a vasárnap esti mérkőzésen.

"Az első félidőben jól játszottunk, a Milánnak nem hagytunk semmi lehetőséget, de az utolsó labdaérintéseknél megint hiányzott valami, valamint az utolsó harmadban nem volt meg a megfelelő minőség."- jegyezte meg a Roma mestere a meccs után.

"A vezető góljuk után szinte teljesen eltűntünk, ami nagyon aggasztó, és ezen mindenképpen el kell gondolkodnunk. Gyakran keresünk kifogásokat fizikai szempontból, de a csapat nagyon egységes volt és jól is játszott az első félidőben."

Megszólaltak a vészharangok?

"A mostani eredmény miatt nem lehetünk nyugodtak és boldogok. Nem ilyen meccsre, és nem ilyen teljesítményre számítottunk. A csapat teljesen szétesett az első félidő után, ami számomra elképesztő. Csalódott vagyok a vereség és az eredmény miatt."

"Az első félidőben voltak helyzeteink, csak nem voltunk eléggé meggyőzőek. Az első góljuknál olyan helyzetből találtak be, amin sokat dolgoztunk, és sokkal jobban kellett volna védekeznünk a tizenhatoson belül."

Hiányzik a csapatból a tartás?

"A mostani teljesítmény ezt a benyomást kelti. Túlságosan könnyen megleptek bennünket. Mindazonáltal a futball apró pillanatokból áll, a góljuk pedig teljes mértékben befolyásolta a mérkőzés alakulását, de ennél sokkal jobban kellett volna reagálnunk."

Patrik Schick játszatása a technikai képességei miatt, vagy Dzeko fizikai állapota miatt volt?

"Schick bizonyos helyzetekben jó volt, viszont máskor nem annyira. Alkalmanként elég sok problémát okozott az ellenfélnek, de sokszor túlságosan távol került a többiektől. Sokkal közelebb kellene játszania a szélsőkhöz."

"Edin Dzekót pihentetnünk kellett, mert rengeteg meccset játszott. Abban bíztam, hogy Schick játszatása valami újat ad majd nekünk, de sajnos nem ez volt a helyzet. Persze nem szabad leírni a srácot ettől még. Amennyiben top csapat akarunk lenni, nem szabad ilyen szinten játszani, nem engedhetünk meg ilyen kiengedéseket magunknak. Ez az én felelősségem, és meg kell értetnem a srácokkal, hogy több ilyen kihagyás nem fér bele."

Érezhető volt a BL meccs miatt némi fáradtság?

"Talán. Változtattam pár dolgon, ami azt jelentette, hogy néhányuknak 3 meccset kellett sorozatban játszania a szokásos kettő helyett. A második félidőben olyan benyomásom volt, hogy a srácok elfáradtak fizikálisan, ami eléggé aggaszt. Viszont azt kell mondjam, hogy az első félidőben uraltuk a pályát, a Milan középpályájával szemben folyamatosan visszaszereztük a labdát. Megint az élesség hiányzott, de ezt elég gyakran mondjuk, és már kezd úgy tűnni, mintha kifogást keresnénk. Lehajtott fejjel dolgoznunk kell keményen."

Mit gondol, kézben tudja tartani a helyzetet?

"Amikor elkezdjük ezt a munkát, akkor tisztában vagyunk azzal, hogy vita tárgya leszünk. Teljesen jogos feltenni a kérdést: én vagyok az edző, én vagyok a felelős?"

Radja Nainggolant 60 perc után lecserélte. Mi van vele?

"Eltekintve attól a csúnya szabálytalanságtól, ami miatt kiesett az egyik foga, és kicsit szédült, meg kellett próbálnom kicsit felrázni a csapatot azzal, hogy egy plusz támadót küldök be. Radja nincs éppen a legjobb formájában, viszont szükségünk van rá, mert remek játékos."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Milan, Serie A