Di Francesco: Remek munka volt

Di Francesco: Remek munka volt

A Roma 10 emberrel is könnyedén, 4:1-re verte a Chievo együttesét a 35. forduló nyitómérkőzésén.

Nem volt valami könnyű meccs pár nappal az liverpooli találkozó után...

"A srácok nagyon jól álltak ehhez a meccshez, pedig nem volt könnyű felkészülni a megfelelő gondolkodásmóddal a találkozóra. Sokszor remek játékot láthattunk, tényleg nagyon jól járattuk a labdát, számos szép helyzetet dolgoztunk ki, és talán megérdemeltünk volna több gólt is."

"Aztán jött a tizenegyes eset, amiről én nem vagyok meggyőződve, hogy büntető volt, és ami teljesen nyílttá tehette volna a meccset újra, de szerencsére Alisson egy újabb csodálatos védést mutatott be. Ez az önbizalmának is jót tett a liverpooli meccs után."

Szóval most mi a terv a következő 4 napra?

"Először is ki kell pihennünk magunkat, fel kell töltődnünk mind mentálisan, mind fizikálisan, mert csak úgy tudunk majd azon a meccsen tényleg maximumot nyújtani. Magabiztosnak kell lennünk, és hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk megfordítani a párharcot. Egyszer már bebizonyítottuk, hogy meg tudjuk csinálni, és meg kell próbálni újra."

"Ezért a legfontosabb a hit. Ez az én üzenetem is, a hit, és ezt fogom megpróbálni a játékosaimba is beleverni. Meggyőződésem, hogy nagyon jó teljesítményt fogunk nyújtani, és biztosan fel leszünk pörögve."

Úgy tűnik, hogy Patrik Schick is kezd belelendülni végre...

"Mindössze taktikai megfontolásból cseréltem ma le, mert ki kellett egyensúlyoznom a csapatot, hiszen 10 emberre fogyatkoztunk Juan Jesus kiállítása után. Egyetlen más lehetőségem volt még, hogy Dzekót hozom le, és Schick lesz a középcsatár."

"Örülök Schick teljesítményének, fizikálisan is nagyon sokat javult. A szélen való szerepléshez nagyon komoly állóképesség kell, és most már neki megvan ez. Nagyon örülök annak, hogy ott is tudom őt játszatni, ez plusz lehetőség számomra. A mai teljesítménye megmutatta, hogy tök mindegy milyen rendszerben játszol, ha megfelelő a mentalitásod, akkor jól tudsz teljesíteni."

"De visszatérve a meccsre, szerintem a csapat nagyon jól válaszolt arra, hogy 10 főre fogyatkozott. Az egész meccs képe megváltozhatott volna, de pozitívak maradtunk, és sokat futottunk. A srácokon látszott, hogy jól akarnak játszani, és nagyon jó kedélyállapotban futballoztak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Chievo, Serie A